Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Halfdaagse trip naar de Wieliczka-zoutmijn

Bezoek een van de oudste zoutmijnen ter wereld

Avontuur

Halfdaagse trip naar de Wieliczka-zoutmijn

Op zo'n 15 kilometer van Krakau ligt één van de oudste zoutmijnen ter wereld, de Wieliczka-zoutmijn. De eerste vermelding van het winnen van zout op deze plek dateert maar liefst uit 1044. Deze bijzondere zoutmijn staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst en is al sinds de 15e eeuw een populaire toeristische attractie. Met deze halfdaagse trip word je opgehaald bij je accommodatie in Krakau en bezoek je de zoutmijn met een ervaren gids.
Starttijd 09:20
Meeting point Je hotel/accommodatie in Krakau
Duur 4 uur
Taal gids Engels

De highlights

  • Bezoek een van de oudste zoutmijnen ter wereld
  • Daal af tot 135 meter onder de grond
  • Ontdek de gangen, bijzondere ruimtes en zelfs een ondergrondse kapel
  • Verdiep je in de historie en legendes van de mijn en de mijnwerkers
  • Onder begeleiding van een deskundige gids

Dit ga je beleven

Een bezoek aan de Wieliczka-zoutmijn mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Krakau. Deze beroemde zoutmijn is een van de oudste ter wereld en trekt al eeuwenlang bezoekers aan van over de hele wereld. Met deze halfdaagse trip komt de gids je 's ochtends ophalen bij je hotel of accommodatie in Krakau en vertrek je vervolgens in een comfortabel minibusje richting Wieliczka (zo'n 15 kilometer van Krakau).

Eenmaal aangekomen bij de Wieliczka-zoutmijn begin je aan een indrukwekkende ontdekkingstocht door de vele gangen en tunnels van de zoutmijn. Onder begeleiding van een deskundige Engelstalige gids verken je de bijzondere ondergrondse wereld en kom je meer te weten over de mijn en de Poolse mijnwerkers die hier werkten. Je ziet onder andere een ondergrondse kapel, standbeelden uitgehouwen in het zout en daalt af tot 135 meter onder de grond. Een unieke rondleiding vol bijzondere verhalen, legendes en historie.

Inclusief

  • Vervoer van en naar je accommodatie in Krakau in een comfortabel minibusje
  • Een deskundige gids
  • Na de rondleiding ga je weer per lift omhoog
ComFort Tours Cracow

ComFort Tours Cracow

Met zijn team van gidsen organiseert Damian dagelijks rondleidingen, fietstours en dagtrips in en rondom Krakau. Van een bezoek aan de zoutmijn van Wieliczka tot een indrukwekkende rondleiding door Auschwitz Birkenau, de historie, bijzondere verhalen en culturele impact worden door ComFort Tours op een deskundige wijze toegelicht.

8,0
2 beoordelingen
2 activiteiten