Lissabon

Stedentrip Lissabon

Lissabon – de witte stad – zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciërs al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. De Portugese hoofdstad ligt niet alleen aan een prachtige baai – de brede monding van de Taag – maar is ook een heerlijke stad voor een korte vakantie.

In 1755 werd een groot deel van de stad verwoest door een aardbeving, maar in tien jaar tijd werd op de puinhopen een nieuwe stad gebouwd. In 1988 woedde er een grote brand in het kloppende hart van de stad, de Baixa. Daardoor is Lissabon nu een schitterende combinatie van oude en nieuwe architectuur.

Met de Lisboa Card krijg je korting op de toegangsprijzen van belangrijkste musea, monumenten en andere bezienswaardigheden.

Op zoek naar leuke dingen om te doen tijdens je stedentrip Lissabon? Op CitySpotters ontdek je een uitgebreid aanbod van tours & activiteiten. Doe een lekker ontspannen fietstour langs de highlights van de stad. De perfecte manier om de stad op een unieke en leuke manier te verkennen en van je bezoek aan Lissabon een onvergetelijke ervaring te maken!


Reisgids Lissabon

De ideale manier om je bezoek aan Lissabon voor te bereiden is natuurlijk met een reisgids vol met insider tips en handige plattegronden. De reisgidsen van 100% Travel zijn onze favoriet! Lekker vlot geschreven en bomvol spots die je anders niet zo snel zou vinden. Je bestelt de 100% Lissabon reisgids eenvoudig bij Bol.com.

Top 10 bezienswaardigheden Lissabon

De highlights van Lissabon in een handige top 10!

Castelo de sao jorge
3

Castelo de São Jorge

Het kasteel van Sint-Joris torent hoog uit boven Lissabon. Ook dit gebouw werd beschadigd door de aardbeving van 1755, maar delen ervan werden fraai gerestaureerd. Het uitzicht vanaf de kasteelmuren is adembenemend.

Alfama
5

Alfama

De oudste wijk van Lissabon die gespaard werd tijdens de aardbeving van 1755. Het is een pittoreske wijk met nauwe, kronkelige straatjes en trappen. Verder vindt u er kleine bars waar de traditionele fadomuziek nog iedere avond ten gehore wordt gebracht.

Parque das nacoes
3

Parque das Naçoes

Dit park is een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling die in 1998 in Lissabon werd gehouden. Trekpleisters zijn het Oceanarium, het grootste aquarium van Europa en het Kennispaviljoen, waar kinderen spelenderwijs natuurwetenschappelijke proefjes kunnen doen.

Mosteiro dos jeronimos
2

Mosteiro dos Jerónimos

Het beste voorbeeld van de sierlijke Manuelstijl. Deze bouwstijl werd veel toegepast in Portugal en is genoemd naar koning Manuel I. Dit klooster werd in opdracht van deze koning gebouwd als dank voor de geslaagde ontdekkingsreis van Vasco da Gama naar India.

Museu nacional do azulejo
1

Museu Nacional do Azulejo

Als je goed rondkijkt zie je ze overal in Lissabon: azulejos, oftewel geglazuurde tegelpanelen. Dit museum besteedt aandacht aan de historie, de ontwikkeling en de gebruikte techniek. Verder zie je er het grootste tegelpaneel van Portugal: het 12 meter lange ‘Panorama van Lissabon’.

Torre de belem
0

Torre de Bélem

Een historisch bouwwerk én een mooi uitzichtpunt. Deze verdedigingstoren werd gebouwd toen Portugal over de wereldzeeën heerste en stond oorspronkelijk op een zandbank in de Taag. Door aanslibbing staat de toren nu op het vasteland.

Ponte 25 de abril
2

Ponte 25 de Abril

Op 25 april 1975 kwam er met de Anjerrevolutie een einde aan het dictatoriale bewind in Portugal. Deze schitterende stalen hangbrug over de Taag is naar deze historische dag vernoemd. Van de brug heeft u een mooi uitzicht op Lissabon en het Christusbeeld.

Padrao dos descobrimentos
1

Padrão dos Descobrimentos / Monument van de Ontdekkingen

Dit monument werd gebouwd in 1960, precies 500 jaar na de dood van Hendrik de Zeevaarder. Het monument zelf roept gemengde reacties op, maar binnenin is een interessante multimediavoorstelling over de geschiedenis van Portugal.

Card landscape missing
0

Fundação Calouste Gulbenkian (museum)

Oliemagnaat Calouste Gulbenkian verzamelde tijdens zijn leven een indrukwekkende collectie kunst uit Egypte, het Oude Griekenland, het Romeinse Rijk en Azië. Verder hangen er werken van Europese schilders.

Card landscape missing
0

Museu Nacional de Arte Antiga

De huisvesting van het Museum voor Oude Kunst is minstens zo mooi als de collectie. De schilderijen van de zogeheten Portugese School komen fraai tot hun recht in dit paleis uit de 17e eeuw.

Bike tours landscape card
Fiets Special

Fietsen in Lissabon

De leukste manier om alle schilderachtige kleine straatjes en bezienswaardigheden in Lissabon te verkennen is met de fiets. Er zijn verschillende fietstours die je langs de beste plekjes brengen. Ontdek het in onze fiets special!

tip!

Leuke dingen om te doen in Lissabon

Ontdek Lissabon op unieke manier met deze direct boekbare activiteiten!

158 1432058322
Taal Engels
Duur 3 uren

Pleinen & Monumenten fietstour

Verken het beste dat het westen van Lissabon te bieden heeft!

Met deze fietstour verken je het westen van Lissabon, waar je enkele van de mooiste pleinen en monumenten van de stad kunt vinden. De ervaren gids neemt je mee in de historie en cultuur van deze bijzondere stad!

Vanaf €35,00
Bekijk en Boek
Fietstour
159 1432059616
Taal Engels
Duur 3 uren

Lissabon 7 heuvelen fietstour

Fiets over de 7 heuvelen van Lissabon met een e-bike!

Hoe overwin je de 7 heuvelen van Lissabon met de fiets, maar zonder gezweet? Heerlijk ontspannen met een e-bike natuurlijk! Bekijk Lissabon vanuit verschillende hoeken en geniet van adembenemende uitzichten met deze unieke fietstour.

Vanaf €49,00
Bekijk en Boek
Fietstour
148 1430388010
Taal Engels
Duur 3 uren

Lissabon langs het water fietstour

Fiets langs het waterrijke zuiden van Lissabon!

Deze fietstour staat voor een groot deel in het teken van water! Fiets met de gids o.a. langs het waterfront waar veel van de Portugese schepen van de 'Age of Discoveries' zijn gebouwd en stop bij het beroemde Christus Koning-standbeeld.

Vanaf €35,00
Bekijk en Boek
Fietstour
149 1430466789
Taal Engels
Duur 3 uren

Lissabon Centrum fietstour

Verken het hart van de stad heerlijk met de fiets!

Deze fietstour met gids is speciaal ingericht op het ontdekken van het centrum van Lissabon. Fiets langs spots zoals het startpunt van de legendarische tram 28 en de mooie Tuin van Estrela!

Vanaf €35,00
Bekijk en Boek
Fietstour
164 1432215441
Taal Engels
Duur 3 uren

Lissabon Discoveries e-car tour

Verken Lissabon op unieke wijze in een e-car met GPS audio gids!

De meest hippe & unieke manier om Lissabon te verkennen: een tour in een e-car! Stap in de eco-vriendelijke Twizy en volg de route terwijl de GPS audio gids je vertelt over de historie van de stad en de plekken waar je langs rijdt!

Vanaf €34,50
Bekijk en Boek
E-car tour
Advertentie