Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Dagtrip Évora

Met deze leuke dagtrip vanuit Lissabon bezoek je een aantal indrukwekkende middeleeuwse plekken die je mee terug in de tijd nemen. Ontdek zelf waarom het stadje Évora op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en wandel door het middeleeuwse kasteel van Palmela!

De highlights

 • Een dag vol middeleeuwse Portugese bezienswaardigheden
 • Bezoek de historische stad Évora, opgenomen op de Werelderfgoedlijst
 • De lokale gids laat je de hoogtepunten van Évora zien
 • Bezoek de beroemde Capela dos Ossos
 • De gids vertelt je meer over de historie, cultuur en de bezienswaardigheden
 • Verwonder je over het Cristo Rei standbeeld en geniet van het prachtige uitzicht op Lissabon
 • Inclusief vervoer in een comfortabel busje

Dit ga je beleven

Wil je de echte Portugese sfeer en historie ervaren? Doe dan één van de leuke dagtrips vanuit Lissabon! Met deze dagtrip bezoek je een aantal bijzondere plekken waar je middeleeuws Portugal van dichtbij gaat ervaren. De deskundige lokale gids (tevens je privé-chauffeur) neemt je mee langs de highlights en vertelt leuke verhalen, weetjes en achtergronden.

In de ochtend wordt je handig opgehaald bij je hotel/accommodatie, om vervolgens in een comfortabel busje richting Évora te rijden. Je rijdt over de langste brug van Europa: De Vasco Da Gama brug. Na een leuke rit door de Alentejo regio kom je aan in Évora. Dit middeleeuwse stadje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is omringd door fraaie middeleeuwse muren. Je wandelt ontspannen door het oude centrum, bezoekt de beroemde Capela dos Ossos (de muren zijn gedecoreerd met menselijke botten), de Igreja de São Francisco (São Francisco-kerk) en de Sé de Évora (Kathedraal van Évora).

In het stadje kun je ergens in de middag even lekker lunchen (vraag de gids vooral naar wat goede tips, of neem je eigen lunch mee). Vervolgens heb je nog de tijd om de oude Romeinse Tempel (Templo romano de Évora) en de Universiteit (Universidade de Évora) te bezoeken. De Universiteit van Évora is de op één na oudste universiteit van Portugal en stamt uit 1559.

Op de terugweg naar Lissabon maak je nog een stop in het pittoreske dorp Palmela, waar je het middeleeuwse kasteel bezoekt. Voordat je Lissabon weer inrijdt bezoek je een wereldberoemd monument: Het Cristo Rei standbeeld. Vanaf deze indrukwekkende plek heb je een prachtig uitzicht op Lissabon. De ideale afsluiter van een heerlijke dagje middeleeuws Portugal!

Lisboa Autêntica

Lisboa Autêntica

8,8
18 beoordelingen
11 activiteiten

Inclusief

 • Deskundige lokale gids
 • Vervoer in een comfortabel busje/minivan
 • Pick up en drop off vanaf je hotel/accommodatie in Lissabon

Exclusief

 • Lunch (neem zelf lunch mee of maak gebruik van de tips van de gids om ergens lekker te lunchen)

Praktische informatie

Taal gids Engels
Duur 8 uur
Starttijd 09:00
Meeting point Je hotel/accommodatie in Lissabon