Museu Nacional de Arte Antiga

Museu Nacional de Arte Antiga

De huisvesting van het Museum voor Oude Kunst is minstens zo mooi als de collectie. De schilderijen van de zogeheten Portugese School komen fraai tot hun recht in dit paleis uit de 17e eeuw.

Kunstmuseum
Lissabon Card
Vanaf €19,00
Koop tickets

Over deze spot

Het Nationaal Museum van Oude Kunst is gehuisvest in een paleis uit de 17e eeuw. Het heeft een uitgebreide collectie kunstvoorwerpen, maar de religieuze voorstellingen van de zogeheten Portugese school behoren tot de topstukken. Deze Portugese school werd sterk beïnvloedt door Vlaamse meesters, van wie ook enkele werken in het museum zijn te zien. Zo hangen er stukken van Jeroen Bosch en Van Dyck. Ook heeft het museum werken van andere Europese kunstenaars, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit geen zeer beroemde stukken zijn.

De grote trekpleister is het zesluik ‘De aanbidding van Sint Vincentius’. Het werd tussen 1467 en 1470 geschilderd door Nuno Gonçalves. Op de zes panelen zie je vele mensen hun eer bewijzen aan de beschermheilige van de stad Lissabon: monniken, vissers, ridders en ook Herman de Zeevaarder. In de linkerbovenhoek van de twee centrale panelen zou Gonçalves zichzelf geschilderd hebben.

Bijzonder zijn de Japanse schermen uit de 16e eeuw met voorstellingen van Portugezen die handel drijven. Bijzonder, omdat Japan destijds een zeer gesloten land was, dat slechts op beperkte schaal handel dreef met buitenstaanders.

Verder zie je in dit museum kunst gemaakt van ivoor uit Goa (India) en oude Portugese meubels en wandkleden.

Handig om te weten

Website: Museu Nacional de Arte Antiga
Adres: Rua das Janelas Verdes
Openingstijden: 10.00-18.00 (maandag gesloten)
Toegangsprijs: € 6,00, eerste zondag van de maand gratis

Raadpleeg de website van Museu Nacional de Arte Antiga voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Lissabon plannen

Lissabon is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Lissabon? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Lissabon