Padrão dos Descobrimentos / Monument van de Ontdekkingen

Padrão dos Descobrimentos / Monument van de Ontdekkingen

Dit monument werd gebouwd in 1960, precies 500 jaar na de dood van Hendrik de Zeevaarder. Het monument zelf roept gemengde reacties op, maar binnenin is een interessante multimediavoorstelling over de geschiedenis van Portugal.

Monumenten
Hop-on Hop-off bus Lissabon
Vanaf €16,00
Koop tickets

Over deze spot

In 1960 was het 500 jaar geleden dat Hendrik de Zeevaarder overleed. Ter gelegenheid daarvan werd het Monument van de Ontdekkingen opgericht: een wit stenen monument in de vorm van een scheepsboeg. Vooraan staat Hendrik zelf, gevolgd door koning Manuel I, Vasco da Gama, cartograaf Magellan, en een hele stoet andere beroemde Portugezen onder wie de dichter Luis de Camŏes. De enige vrouw in het gezelschap is Felipe van Lancaster, Hendrik’s moeder en het brein achter de Portugese ontdekkingsreizen.

Het monument zelf is nogal omstreden, maar binnenin is een zeer interessante expositie: de Lisbon Experience. Ieder half uur begint een multimediavoorstelling over de geschiedenis van Portugal en de rol van Lissabon. Van de eerste nederzetting tot de Anjerrevolutie. Verder kun je een lift nemen naar de top van het monument.

Buiten moet u even goed kijken naar het patroon op het plein voor het monument: het is een wereldkaart waarop de ontdekkingsreizen van de Portugezen staan aangegeven.

Handig om te weten

Website: Padrao Dos Descobrimentos
Adres: Avenida de Brasilia
Openingstijden: 10.00-18.30
Toegangsprijs: € 4,00

Raadpleeg de website van Padrao Dos Descobrimentos voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Lissabon plannen

Lissabon is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Lissabon? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Lissabon