Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Barcelona

Barcelona met de fiets verkennen? Ja, natuurlijk! Doe één van de leuke fietstours en ontdek Barcelona met een lokale gids.

Fietsen in Barcelona

Van Barcelona krijg je nooit genoeg. Want deze stijlvolle stad aan de Middellandse zee heeft alles. Oude smalle straatjes waar de tijd soms even stil lijkt te staan, maar ook statige brede lanen; moderne architectuur, maar ook fraaie gotische bouwwerken; grote winkelcentra met alle bekende merken en kleine lokale winkeltjes waar je heerlijk kunt rondneuzen. Kortom, hier combineer je het strand, fiësta en cultuur met een bruisend stadsleven. Om volop te genieten van deze Catalaanse stad zijn er veel leuke dingen om te doen in Barcelona. De leukste manier om deze Barcelona te verkennen is natuurlijk met de fiets!

Fietstours in Barcelona

Boek de leukste fietstours in Barcelona! Ontdek Barcelona met een uitstekende gids en geniet volop van je stedentrip

Hoe fietsvriendelijk is Barcelona?

Ondanks het drukke verkeer op veel plaatsen, is Barcelona een zeer fietsvriendelijke stad met veel fietspaden en een goede infrastructuur. In het centrum zijn veel brede boulevards waardoor je als fietser genoeg ruimte hebt om ontspannen de mooie wijken te verkennen. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in goede fietspaden en ligt er inmiddels meer dan 180 kilometer aan fietspaden. In Barcelona zijn een aantal mooie parken te vinden, waar je gelukkig ook mag fietsen. Vooral Parc Montjuïc is de moeite waard, al zal je wel even de heuvel op moeten fietsen om hier te komen! Er zijn verschillende fietsroutes in Barcelona uitgezet door echte fietsliefhebbers. Zo verken je makkelijk met de fiets de verschillende wijken, fiets je langs de Sagrada Familia en andere meesterwerken van Gaudi, de oude haven en pittoreske pleintjes.

Waar kun je fietsen huren in Barcelona?

De laatste jaren is de stad niet alleen fietsvriendelijk gemaakt, maar er werd ook het Bicing systeem ingevoerd. Dit gemeentelijke fietsverhuursysteem heeft meer dan 400 standplaatsen voor 6.000 fietsen en 120.000 ingeschreven gebruikers. Helaas is dit systeem niet voor toerisme. Gelukkig heeft Barcelona verschillende fietsverhuurbedrijven, waar je goede fietsen kunt huren. Er is voor jong en oud een fiets te huur in Barcelona. Bij de meeste verhuurders kun je ook tandems en elektrische fietsen huren. Zijn er kinderen mee op reis? Geen probleem, er zijn altijd wel kinderfietsen te huur en fietszitjes beschikbaar.

Welke fietstours zijn er in Barcelona?

Ontdek de beroemde bezienswaardigheden van Barcelona ontspannen met de fiets, onder begeleiding van een Nederlandse gids. Je kunt kiezen uit verschillende leuke fietstours in Barcelona. Zo zie je de highlights, verborgen geheimen en sfeervolle binnenstad van Barcelona en leer je de stad meteen goed kennen. De Nederlandstalige gids geeft je handige tips voor de rest van je stedentrip en vertelt leuke achtergrondinformatie bij de bezienswaardigheden waar je stopt. Je maakt je stedentrip helemaal bijzonder wanneer je kiest voor een fietstour in combinatie met een tapas proeverij of een fietstocht door het prachtige Spaanse platteland.

Wat is er te doen in Barcelona?

Met de fiets Barcelona verkennen is zonder twijfel één van de leukste dingen om te doen tijdens je citytrip! Maar er zijn natuurlijk nog meer verrassend leuke activiteiten waarmee je het beste van Barcelona ontdekt. Wij hebben alvast de beste en meest leuke voor je geselecteerd: Wat te doen in Barcelona!