Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Wat te doen in Sevilla

Boek de leukste tours & activiteiten en ontdek Sevilla met lokale gidsen geselecteerd op kwaliteit en échte passie voor de stad

Wat te doen in Sevilla

Welke activiteiten moet je zeker doen tijdens je bezoek aan Sevilla? De bezienswaardigheden zie je op een relaxte manier met een leuke fietstour met een Nederlandse gids. Maar ook een smakelijke tapas tour en een traditionele Flamenco show mogen niet ontbreken op je lijstje. Het hele jaar door zijn er culturele evenementen en gezellige festivals, zoals Feria de Abril. Ook de natuur en landschappen in de omgeving van Sevilla zijn een bezoek waard, kies dan voor een dagtrip. Dit zijn de leukste activiteiten in Sevilla.

Fietstours: Ontspannen fietsen door Sevilla

Met een fietstour ontdek je Sevilla op een relaxte manier. Je stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen geheimen van Sevilla. Hier vertelt de Nederlandse gids je de meest interessante weetjes en achtergrondinformatie.
Ontdek alle fietstours

Rondleidingen: Zie unieke plekjes in Sevilla van dichtbij

Wil je meer te weten komen over een bezienswaardigheid zoals Plaza de España? Of een gezellige wandeling door het historische centrum van Sevilla doen? Doe een rondleiding met een leuke Nederlandse gids!
Ontdek alle rondleidingen

Tapas tours: Proef de heerlijke tapas van Sevilla

Wel Sevilla bezoeken, maar niet de lekkere lokale tapas proeven? Je mist wat. Gezellige authentieke tapasbarretjes, gepassioneerde chefs en je onderdompelen in de lokale cultuur. Dat ga je beleven met deze tapas tours. En je proeft natuurlijk de lekkerste tapas!
Ontdek alle tapas tours

Wijntours: Proef lokale wijnen in Sevilla

Liefhebbers van een goed glas wijn zitten in Sevilla wel goed. Een wijnproeverij in Sevilla is niet alleen erg gezellig, maar ook informatief en leerzaam. Je proeft lekkere lokale wijnen en krijgt volop tips mee. Proost!
Ontdek alle wijntours

Sup tours: Heerlijk suppen in Sevilla

Op een SUP board ervaar je al snel de rust en ontspanning die het suppen je biedt. Ideaal dus om te doen tijdens je bezoek aan Sevilla! Je bent even lekker actief bezig en gaat heerlijk suppen op de rivier de Guadalquivir. Ga de uitdaging aan met een leuke SUP Tour!
Ontdek alle sup tours

Culturele tours: De identiteit van Sevilla

Om Sevilla en de lokale bewoners goed te leren begrijpen neem je een kijkje in het cultureel erfgoed. Lokale tradities en belangrijke monumenten vertellen je meer over de identiteit van de stad. Ontdek het!
Ontdek alle culturele tours

Kies

Kies uit onze tours & activiteiten in Sevilla

Ontdek

Ontdek Sevilla met échte

Geniet

Ervaar het beste van Sevilla en geniet volop van je citytrip

Over Sevilla

Sevilla
De hoofdstad van de autonome Spaanse regio Andalusië laat niemand onberoerd. De stad heeft het grootste historische centrum van Europa, vol monumenten, musea, romantische parken en unieke bezienswaardigheden. Daarnaast is Sevilla een uitbundige stad. Nergens anders zie je mensen zo gepassioneerd feest vieren als in Sevilla. Ideaal dus als bestemming voor je volgende stedentrip! Slenter ontspannen door de gezellige straatjes, proef de authentieke sfeer en ga helemaal op in de Spaanse cultuur. Naast het bezoeken van de prachtige bezienswaardigheden in Sevilla kun je de stad ook gaan verkennen met een Nederlandse gids. Er zijn meer dan genoeg leuke dingen om te doen in Sevilla waarmee je stad écht ontdekt. Zo kun je onder begeleiding van een Nederlandse gids gaan fietsen in Sevilla, wandelend door de levendige wijk Triana de heerlijke lokale tapas gaan proeven of met een sportieve mountainbike het Spaanse platteland gaan ontdekken. Keuze genoeg!

Geschiedenis van Sevilla

Sevilla, de hoofdstad van de Spaanse provincie Andalusië, is meer dan 2.000 jaar oud. De stad heeft een groot en goed bewaard gebleven historisch centrum, waar je nog veel terugziet van de middeleeuwse, renaissance, barokke, maar ook Moorse invloeden op de stad.

Uit verschillende archeologische vondsten is gebleken dat de stad rond 1.000 voor Christus gesticht is. De stad was populair vanwege haar ligging aan het zuiden van het Iberisch schiereiland. Het was een gewilde handelspost.

De stad werd in 712 overgenomen door de islamitische Moren en omgedoopt tot Išbīliya, waaruit de naam "Sevilla" is afgeleid. De Moren bleven een aantal eeuwen, ondanks aanvallen van de Vikingen, en bouwden o.a. de Giralda en het Alcázar.

In 1248 werd Sevilla officieel terugveroverd (Reconquista) door Castilië, onder leiding van de katholieke koning Ferdinand III. En de stad werd vanaf 1492 de uitvalsbasis voor de Spaanse verovering van de nieuwe wereld door Christoffel Columbus. De stad groeide enorm door de handel met Amerika.

Sevilla kreeg in de 17e eeuw met veel problemen te maken, o.a. de pest, overstromingen en een financiële crisis. In de 18e eeuw nam het internationaal belang van de stad af door de verzanding van de haven. Ondanks de vele tegenslagen, zoals een bezetting door het Frankrijk van Napoleon, de Spaanse Burgeroorlog en generaal Franco, ontwikkelde de stad zich tot de belangrijkste stad van Zuid-Spanje.

De wijken van Sevilla

De meest toeristische wijk van Sevilla is de oude Joodse wijk Santa Cruz. Veel van de bekende bezienswaardigheden in Sevilla kom je hier tegen. Wat te denken van de Santa María de la Sede, de grootste gotische kathedraal ter wereld en de Giralda-toren, een fraaie, ongeveer 100 meter hoge minaret. Maar ook het Real Alcázar, het Koninklijk Paleis van Sevilla en het Casa de Pilatos vind je in deze wijk. Bezoek ook de sfeervolle smalle straatjes met kleurrijke balkons en geniet van alle lokale lekkernijen in de vele tapasbarretjes.

In de oude havenwijk El Arenal staat de bekendste en oudste arena voor stierenvechten, het Plaza de Toros. Tegenover de arena staat de Torre del Oro (gouden toren) op de linkeroever van de Guadalquivir. Maar geniet ook van de vele parken en tuinen in de stad, zoals het Delicias de Arjona.

Culturele evenementen, activiteiten en musea

Sevilla dé belangrijkste culturele stad van Zuid-Spanje. Het is bovendien de geboorteplaats van de Spaanse dans en muziekstijl Flamenco.

‘Semana Santa’, of ‘heilige week’ voor Pasen, waar de kruisiging en wederopstanding van Jezus wordt gevierd, is in Sevilla een echt volksfeest. Tientallen processies lopen deze week door de stad.

Liefhebbers van musea kunnen genieten van een gevarieerd museumaanbod in prachtige gebouwen. Zo zit het museum van de schone kunsten, het Museo de Bellas Artes, in een 17de-eeuws klooster. Hier kun je de meesters uit de Spaanse Gouden Eeuw bewonderen, zoals Velázquez.

Als onderdeel van de Spaanse Wereldtentoonstelling in 1929 werd in Sevilla, de Plaza de España aangelegd: een halvemaanvormig plein met prachtig gekleurde Spaanse wandschilderingen en bankjes.