Bangkok

Stedentrip Bangkok

De hoofdstad van Thailand is een metropool met meer dan 10 miljoen inwoners. Het is er druk en lawaaierig. In de droge tijd is het erg warm, in de regentijd zijn er vaak overstromingen. Verder is de lucht van Bangkok – door het drukke verkeer – niet al te schoon.

Is het daarom een stad om te mijden? Nee hoor, helemaal niet. Bangkok is een zeer gevarieerde en dynamische stad met vele bezienswaardigheden, uitstekende restaurants en een druk uitgaansleven. Bovendien is het een waar paradijs voor shoppers. Veel toeristen brengen er enkele dagen door op weg naar of op de terugweg van een andere bestemming in Zuidoost-Azië.

Op deze website vind je de Top 10 van bezienswaardigheden en attracties in Bangkok. Er is natuurlijk veel meer te zien en te doen in deze stad. Voor een uitgebreid overzicht van attracties – waaronder veel onbekende – koopt u de Map of Bangkok van Nancy Chandler.

Stedentrip aanbiedingen

Aanbiedingen voor de leukste stedentrips ontdek je op CitySpotters!

Bekijk de aanbiedingen

Top 10 bezienswaardigheden Bangkok

De highlights van Bangkok in een handige top 10!

Fietsen in bangkok
7

Fietsen in Bangkok

Bangkok is een drukke stad, maar niet als je deelneemt aan een van de vele fietstochten die worden georganiseerd. Dan ontdekt u de andere kant van Bangkok: nauwe straatjes zonder verkeer, veel rust en zelfs groene oases.

Chinatown
1

Chinatown

Voor mensen die graag urenlang rondwandelen door straatjes met snuisterijen, souvenirs, kleding, voedsel en andere spullen is Chinatown een waar paradijs. Hele straten zijn gewijd aan één product. Verder kun je het grootste massief gouden boeddhabeeld zien in Wat Traimit.

Wat pho
2

Wat Pho

De grootste attractie van deze tempel is een gigantisch beeld van een liggende Boeddha. Daarnaast is deze tempel het centrum van Thaise massage. Je kunt er een cursus van vijf dagen volgen om zelf de beginselen van deze massagetechniek onder de knie te krijgen.

Wat phra kaeo en koninklijk paleis
2

Wat Phra Kaeo & Koninklijk Paleis

De tempel Phra Kaeo heeft als grootste attractie een smaragden boeddhabeeldje van slechts 60 centimeter hoog. Dit beeldje wordt door de koning zelf voorzien van kledij aan het begin van het droge seizoen, het regenseizoen en het koele seizen. Het Koninklijk Paleis grenst aan de tempel, een bijzondere mengeling van Italiaanse en Thaise bouwstijlen.

Drijvende markten
0

Drijvende markten

Vroeger waren overal in Bangkok drijvende markten. Nu zijn die alleen nog buiten de stad te vinden. Een hele grote is die van Damnoen Saduak, zo’n 80 kilometer ten zuiden van de stad. Dichterbij – en minder toeristisch – is de drijvende markt van Taling Chan.

Jim thompson house
0

Jim Thompson House

Jim Thompson was een Amerikaan die in Thailand (en ver daarbuiten) furore maakte als zijdehandelaar. Hij bouwde een huis bestaande uit onderdelen van andere traditionele Thaise huizen. Een schitterend voorbeeld van de Thaise bouwstijlen.

Winkelen in bangkok
2

Winkelen in Bangkok

Bangkok heeft enorm grote winkelcentra waar voor ieder wat wils is. U zult te weinig tijd hebben om al deze shopping malls te bezoeken, want in een of twee van deze centra bent u al uren kwijt. De weekendmarkt Chatuchak is een absolute aanrader.

Wat arun
0

Wat Arun

Aan de westoever van de Chao Phraya rivier staat de Tempel van de Dageraad, een niet te missen bouwwerk. De 82 meter hoge centrale toren in Khmerstijl is rijkversierd met stukjes porselein. Vanuit de toren heeft u een schitterend uitzicht over Bangkok.

Boottochten en koninklijke boten museum
0

Boottochten en Koninklijke Boten Museum

Een tochtje door de khlongs (kanaaltjes) is een ware belevenis. Je ziet hoe heel Bangkok er vroeger uitzag. De longtailboot waarin u vaart steekt maar magertjes af bij de met bladgoud versierde koninklijke boten.

Nationaal museum
0

Nationaal Museum

Als je meer wilt begrijpen van de Thaise geschiedenis en cultuur moet u het Nationaal Museum bezoeken. Er zijn vondsten tentoongesteld uit de prehistorie en er wordt ruim aandacht besteedt aan de diverse Thaise koninkrijken door de eeuwen heen.

Fietstours in Bangkok

Ontdek de highlights van Bangkok op een unieke manier met een fietstour! Samen met een gids verken je de stad heerlijk ontspannen met de fiets.

Boek een fietstour tip!