Chinatown

Chinatown

Voor mensen die graag urenlang rondwandelen door straatjes met snuisterijen, souvenirs, kleding, voedsel en andere spullen is Chinatown een waar paradijs. Hele straten zijn gewijd aan één product. Verder kun je het grootste massief gouden boeddhabeeld zien in Wat Traimit.

Wijken en buurten

Over deze spot

Chinatown is de wijk rond de kruisende straten Ratchawong en Yaowarat. Ten oosten van de wijk ligt het belangrijkste treinstation van Bangkok, Hualamphong. De Chinezen waren al langer aanwezig aan de oevers van de Chao Phraya, maar toen de Thaise koning zijn hoofdstad verhuisde naar Bang Makok vestigden de Chinezen zich in een wijk die nu Chinatown heet. De gemakkelijkste manier om er te komen is met de Chao Phraya Express Boat. Stap uit bij Pier 5 (Tha Ratchawong).

De geuren en kleuren in Chinatown zijn overweldigend. Buiten de hoofdstraten bestaat de wijk uit een wirwar van straatjes en steegjes met honderden winkeltjes: voedsel, kleding, textiel, sieraden en alles wat u verder maar kunt bedenken. Hou er wel rekening mee dat de Chinezen gehaaide onderhandelaars zijn, maar als je de kunst verstaat kun je hier spulletjes goedkoper op de kop tikken dan elders in Bangkok. Eigenlijk is Chinatown één grote markt met hele straten die zijn gespecialiseerd in één product.

Aan de oostkant van Chinatown, bij de grote Chinese poort op de Odeon rotonde, staat Wat Traimit. De grootste attractie van deze tempel is een 3 meter hoog boeddhabeeld van massief goud. Dat het beeld van goud was werd pas duidelijk bij een verhuizing in 1955. Tot die tijd was het beeld gehuld in gips, maar bij de verhuizing brak er een stukje af en kwam het goud tevoorschijn. Het gips werd waarschijnlijk aangebracht om te voorkomen dat Birmezen het beeld tijdens hun aanvallen op Thailand mee zouden nemen. Het is het grootste boeddhabeeld ter wereld van massief goud.

In het westen grenst Chinatown aan de Indiase wijk Pahurat. Dit ‘Little India’ is de beste plaats om op jacht te gaan naar zijde. De prijzen liggen hier lager dan in de rest van Bangkok. Ga ook eens een steegje in om achter de huizenblokken te komen. Dat zijn de plekken waar de echte Indiase marktsfeer heerst.

Handig om te weten

Website: Chao Phraya Express Boat dienstregeling
Openingstijden: Doordeweeks 06.00-20.00 en in het weekend 06.00-19.00
Toegangsprijs: Afhankelijk van de route, niet meer dan 40 baht

Raadpleeg de website van de Chao Phraya Express Boat voor de actuele dienstregeling.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Bangkok plannen

Bangkok is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Bangkok? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Bangkok