Drijvende markten

Drijvende markten

Vroeger waren overal in Bangkok drijvende markten. Nu zijn die alleen nog buiten de stad te vinden. Een hele grote is die van Damnoen Saduak, zo’n 80 kilometer ten zuiden van de stad. Dichterbij – en minder toeristisch – is de drijvende markt van Taling Chan.

Markten

Over deze spot

Ten zuiden van Bangkok ligt Damnoen Saduak, waar in de khlongs iedere dag een enorme drijvende markt wordt gehouden. Het is een van de meest gefotografeerde markten van Thailand. Erg toeristisch dus. Om de grootste groepen toeristen te ontlopen kun je er het beste zo vroeg mogelijk zijn, om een uur of 6 ’s ochtends. Rij dan de dag ervoor naar Damnoen Saduak en sta de volgende dag vroeg op.

De markt is genoemd naar het hoofdkanaal, Khlong Damnoen Saduak. De meeste toeristen gaan naar de drijvende markt op een kanaal even ten zuiden daarvan, khlong Hia Kui. Als je nog verder naar het zuiden gaat vindt u een markt waar vrijwel geen toeristen komen, op de khlong Khun Pitak

Een minder bekende, en daarom misschien wel leukere drijvende markt is in Taling Chan, in Thonburi (de westelijke oever van de Chao Phraya). Deze markt werd in 1987 opgezet ter ere van de 60e verjaardag van koning Bhumipol. De markt wordt gehouden in khlong Chak Phra (niet ver van de aansluiting met khlong Bangkok Noi) en alleen in het weekend van 08.00-17.00. Tussen 11.00 en 14.00 zijn er live optredens van Thaise muziekgroepen.

Voor een overzicht van alle drijvende markten in Bangkok kunt u op deze website terecht.

Handig om te weten

Website: Damnoen Saduak drijvende markt
Adres: Damnoen Saduak District
Openingstijden: Dagelijks 07.00-11.00

Website: Taling Chan drijvende markt
Adres: In het Khlong Chak Phra kanaal
Openingstijden: Alleen in het weekend 08.00-17.00

Raadpleeg de websites van de Damnoen Saduak en de Taling Chan drijvende markten voor actuele openingstijden.

Populaire activiteiten in Bangkok

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Bangkok

Thai tapas fietstour

Thai tapas fietstour

Vanaf €61,38 p.p.
Weekend drijvende markten fietstour

Weekend drijvende markten fietstour

Vanaf €61,32 p.p.
Tempels & Rivier der Koningen Tour

Tempels & Rivier der Koningen Tour

Vanaf €65,59 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Bangkok plannen

Bangkok is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Bangkok? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Bangkok