Nationaal Museum

Nationaal Museum

Als je meer wilt begrijpen van de Thaise geschiedenis en cultuur moet u het Nationaal Museum bezoeken. Er zijn vondsten tentoongesteld uit de prehistorie en er wordt ruim aandacht besteedt aan de diverse Thaise koninkrijken door de eeuwen heen.

Nationaal museum

Over deze spot

Het Nationaal Museum in Bangkok was oorspronkelijk een paleis voor de troonopvolger van Rama I, prins Wang Na. Koning Rama V maakte er in 1884 een museum van.

Het museum heeft de grootste kunstcollectie van Zuidoost-Azië. Het geeft een uitgebreid overzicht van de Thaise geschiedenis, cultuur en kunst. Je ziet er onder meer voorwerpen uit de prehistorie, keramiek, kleding, houtsnijwerk, koninklijke artefacten en wapens. Een aparte afdeling is gewijd aan traditionele muziekinstrumenten, niet alleen uit Thailand, maar ook uit Cambodja, Laos en Indonesië.

De Buddhaisawan Kapel heeft schitterende fresco’s en een van de belangrijkste boeddhabeelden van Thailand, Phra Phut Sihing. Dit beeldje zou uit Sri Lanka komen, maar volgens onderzoekers stamt het Thaise Sukhoithai koninkrijk (13e eeuw).

Handig om te weten

Website: Nationaal Museum
Adres: Na Phrathat Road (westkant Sanam Luang)
Openingstijden: 09.00-16.00 (maandag en dinsdag gesloten)
Toegangsprijs: 100 baht

Raadpleeg de website van het Nationaal Museum van Thailand voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Bangkok

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Bangkok

Bangkok in één dag fietstour

Bangkok in één dag fietstour

Vanaf €46,44 p.p.
Thai tapas fietstour

Thai tapas fietstour

Vanaf €61,75 p.p.
Tempels & Rivier der Koningen Tour

Tempels & Rivier der Koningen Tour

Vanaf €66,05 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Bangkok plannen

Bangkok is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Bangkok? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Bangkok