Malá Strana

Malá Strana

Een stukje minder druk dan de Oude Stad, maar zeker niet minder leuk! Malá Strana is een gezellige wijk waar je fraaie bezienswaardigheden, groene parken, pittoreske huizen en goede restaurants en cafés vindt.
Wijken en buurten

Over deze spot

Deze pittoreske wijk aan de linkeroever van de Moldou, staat vol met barokke gebouwen, paleizen, ambassades en prachtige tuinen. Ook het Tsjechische parlement zetelt in de wijk Malá Strana of Kleine Zijde.

In de Oude Stad van Praag aan de andere kant van de Karelsbrug is het veel drukker. Zoek je rust, dan zijn de paleistuinen een echte aanrader, bezoek bijvoorbeeld de tuin van het 16de-eeuwse Wallensteinpaleis of Paleis Lobkowicz, dat tegenwoordig dienst doet als Duitse ambassade.

Een van de beroemdste barokke kerken van Praag vind je in deze wijk, de Sint-Nicolaaskerk, gewijd aan de heilige Nicolaas van Myra. Door de 75 meter hoge groene koepel, is de kerk een van de meest in het oog springende gebouwen van de wijk.

Op zoek naar een wonder? In de Maria Victoriakerk staat het 16de-eeuwse ‘Kindje Jezus van Praag’, dat al veel wonderen op z’n naam heeft staan. Het kleine beeldje trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers die tot het beeldje bidden.

Voor een mooi uitzicht over de stad kun je naar de Petřín-uitkijktoren (Petřínská rozhledna). Dit is een 60 meter hoge toren uit 1893 en is geïnspireerd op de Eiffeltoren.

Advertentie

Je stedentrip Praag plannen

Praag is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Praag? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Praag