Mucha Museum

Mucha Museum

Adolf Mucha werd wereldberoemd met zijn posters in art nouveau stijl. Het Mucha Museum geeft een overzicht van zijn leven en werk, met als hoogtepunt het affiche dat hij maakte voor het toneelstuk Gismonde.

Kunstmuseum

Over deze spot

Alfons Mucha was een kunstenaar uit Moravië (nu Tsjechië) die wereldberoemd werd met zijn posters in Jugendstilstijl. Van 1887 tot 1904 woonde en werkte hij in Parijs. Op 34-jarige leeftijd vestigde hij daar zijn faam met een aanplakbiljet voor het toneelstuk Gismonde, met de Franse actrice Sarah Bernhardt. De affiches van Mucha waren zo gewild, dat ze soms zelfs gewoon van straat werden geroofd. Zijn posters vormen Mucha’s bekendste werk, maar hij maakte ook decorstukken en illustraties voor advertenties. Verder ontwierp hij in 1918 postzegels voor de posterijen van de nieuwe staat Tsjecho-Slowakije. In 1911 maakte hij een muurschildering in het Stadhuis van Praag.

In het Mucha Museum in Praag hangen zo’n honderd posters, waaronder natuurlijk de poster voor Gismonde. Verder ziet u er schetsen, tekeningen, boekillustraties en olieverfschilderijen. De meeste werken zijn uit de Parijse periode van de kunstenaar, maar er is ook aandacht voor Mucha’s werk na zijn terugkeer in Tsjecho-Slowakije.

Zijn studio in Parijs is nagebouwd, met originele meubels, familiefoto’s en foto’s van het atelier. Tot slot kun je in het museum een half uur durende film bekijken over leven en werk van Alfons Mucha.

Handig om te weten

Mucha Museum

Website: Mucha Museum
Adres: Kaunický palác, Panská 7
Openingstijden: 10.00-18.00
Toegangsprijs: 240 kronen, kinderen 160 kronen

Alfons Mucha

Website: Alphonse Mucha profiel

Raadpleeg de website van het Mucha Museum voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Praag plannen

Praag is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Praag? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Praag