Royal Botanic Garden

Royal Botanic Garden

De botanische tuin is een lust voor het oog. In de diverse kassen zijn planten en bloemen van over de hele wereld ondergebracht. De tuin heeft onder meer de grootste collectie Chinese planten buiten China en de grootste waterlelie ter wereld.

Botanische tuin
The Royal Edinburgh: Skip the line
Vanaf €59,03
Koop tickets

Over deze spot

De botanische tuin van Edinburgh is de op een na oudste van Groot-Brittannië en een van de mooiste ter wereld. Er worden maar liefst 34.000 planten onderhouden, oftewel zo’n 7% van de bekende plantensoorten. In de verschillende kassen zijn planten en bloemen ondergebracht uit tien klimaatzones. De collectie is overweldigend: planten uit subtropische streken, tropisch regenwoud met onder meer banaan, suikerriet, rijst en cacaoboom, boomvarens, orchideeën, tropische palmen, planten uit droge gebieden zoals aloë’s en agave’s, en vleesetende planten.

De botanische tuin van Edinburgh heeft de grootste collectie Chinese planten buiten China. Ze zijn ondergebracht op de schitterend vormgegeven Chinese Heuvel. Deze planten werden voor het merendeel aan het begin van de 20e eeuw uit China gehaald. In de tropische kas zie je de grootste waterlelie ter wereld, de Victoria Amazonica.

Om meer te weten te komen over de planten en hoe ze in Schotland terecht zijn gekomen is een rondleiding door een gids zeer aan te raden. In welk seizoen u de tuin ook bezoekt, er zijn altijd interessante bijzonderheden te zien. U hoeft niet van tevoren te boeken maar kunt bij de hoofdingang (West Gate) voor £ 5,00 een gids boeken.

Handig om te weten

Website: Royal Botanic Garden
Adres: Inverleith Row (East Gate), Arboretum Place (West Gate)
Openingstijden: november t/m januari 10.00-16.00, februari en oktober 10.00-17.00, maart t/m september 10.00-18.00
Toegangsprijs: tuin gratis, kassen £5,00, kinderen onder 15 jaar gratis. Een tour kost £5,00

Raadpleeg de website van de Royal Botanic Garden Edinburgh voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Edinburgh plannen

Edinburgh is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Edinburgh? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Edinburgh