Royal Yacht Brittannia

Royal Yacht Brittannia

Wilt u eens een kijkje nemen in de voormalige slaapkamer van koningin Elizabeth? Dat kan op het koninklijke jacht Brittannia. Verder loopt u in de voetsporen van beroemdheden als Winston Churchill en Nelson Mandela.

Museumschip
De Royal Yacht Britannia: Fast track-toegang + audiogids
Vanaf €18,15
Koop tickets

Over deze spot

Sinds het koninklijke jacht Brittannia uit de vaart is genomen, is het een van de topattracties van Edinburgh. Je kunt een kijkje nemen in het leven van de Britse koninklijke familie en de beroemde persoonlijkheden die aan boord zijn geweest: Sir Winston Churchill, Boris Jeltsin, Rajiv Gandhi en Nelson Mandela, om er maar enkele te noemen.

Bij binnenkomst krijgt u een ‘audio guide’ die in verschillende talen beschikbaar is. Voor kinderen is er een aparte audio guide, maar die is alleen in het Engels. Tijdens de tour kun je vijf dekken bewandelen een kijkje nemen in de State Apartments, de State Dining Room, de onderkomens van de bemanning en de machinekamer. De grootste attractie is de Queen’s Bedroom, een uniek kijkje in het leven van de Britse koningin. Vrijwel alle meubels en attributen op het schip waren ook al in gebruik door de koninklijke familie.

Verder is er een fototentoonstelling over het laatste jaar dat de Brittannia in de vaart was. Er hangt onder meer een foto van de overleden prinses Diana, die met een brede glimlach haar twee kinderen, William en Henry, in de armen sluit.

Aan de wal is een souvenirshop waar u bijzondere souvenirs van de Brittannia kunt kopen. Niet goedkoop, overigens.

Handig om te weten

Website: Royal Yacht Brittannia
Adres: Ocean Terminal (Leith)
Openingstijden: 09.30 – 16.30 (oktober t/m maart 10.00 – 14.30)
Toegangsprijs: £ 14,00, 5 – 17 jaar £ 8,50, onder 5 jaar gratis, familiekaartje (2 volwassenen, maximaal 3 kinderen) £ 40,00

Raadpleeg de website van de Royal Yacht Brittannia voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Edinburgh plannen

Edinburgh is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Edinburgh? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Edinburgh