Creekside Park / Children’s City

Creekside Park / Children’s City

Langs The Creek ligt een groot park met botanische tuinen, picknickplaatsen en een amfitheater. Een van de grootste attracties is Children’s City waar kinderen op een leuke en interactieve manier van alles te weten komen over de wereld om hen heen.

Parken en tuinen
Burj Khalifa: 124e & 125e verdieping
Vanaf €31,00
Koop tickets

Over deze spot

Zoals de naam al zegt ligt het Creekside Park langs The Creek tussen de bruggen Al Maktoum en Al Garhoud. Het park is 2,5 kilometer lang en een van de populairste parken van Dubai. Er zijn verschillende botanische tuinen, waaronder een woestijntuin waar je kan zien hoe door traditionele irrigatie (fallaj) er toch bloemen en planten kunnen groeien. Verder zijn er kinderspeelplaatsen, plekken voor een picknick of barbecue en een minigolfbaan. Je kunt ook een hengeltje uitgooien. Verder is er een amfitheater met plaats voor 1200 toeschouwers. In dat amfitheater worden geregeld muziekvoorstellingen en andere culturele evenementen gehouden (op woensdag uitsluitend toegankelijk voor vrouwen en kinderen).

Als je met kinderen reist is een bezoek aan het educatieve Children’s City zeker aan te raden. Het is speciaal bedoeld voor kinderen van 2 tot 15 jaar en laat ze op een interactieve manier kennismaken met wetenschap, techniek, ruimtevaart, lokale cultuur en het menselijk lichaam. Verder is er een planetarium en een ruimte speciaal voor kinderen onder vijf jaar. Dagelijks zijn er audiovisuele en driedimensionale presentaties. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops en leren zo op een leuke manier over de wereld om hen heen.

De winkel van het museum heeft speelgoed met een educatief tintje en boeken over lokale en internationale culturen.

Handig om te weten

Website: Children’s City
Adres: Creek Park Gate 1
Openingstijden: 09.00 – 20.00 (op vrijdag 15.00-21.00)
Toegangsprijs: 15 dirham, onder 16 jaar 10 dirham, familieticket (2 volwassenen, 2 kinderen) 40 dirham

Raadpleeg de website van Children's City voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Dubai

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Dubai

Palm Jumeirah, Burj Al Arab & Dubai Marina boottour

Palm Jumeirah, Burj Al Arab & Dubai Marina boottour

Vanaf €64,99 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Dubai plannen

Dubai is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Dubai? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Dubai