The Freedom Trail

The Freedom Trail

Boston speelde een belangrijke rol bij de onafhankelijkheidsstrijd van de Amerikanen. De 4 kilometer lange Freedom Trail loopt langs alle historische plekken, van Boston Common, via de plaats waar de Boston Massacre plaatsvond tot Bunker Hill Monument.

Stadsroute

Over deze spot

De Freedom Trail is een 4 kilometer lange route dwars door het centrum van Boston. Het loopt langs 16 van de belangrijkste historische attracties. De route is aangegeven door een rode lijn.

De Freedom Trail begint bij Boston Common, het oudste openbare park van de Verenigde Staten. Hier waren in 1775 en 1776 de Britse groepen gelegerd. Er is een informatiecentrum, waar u een brochure en een kaart van de Freedom Trail kunt krijgen. Van het park loopt de route naar het State House, dat vlak na de onafhankelijkheid werd gebouwd en de zetel is van de staatsregering van Massachusetts.

Daarna komt u langs Park Street Church, waar in 1829 William Lloyd Garrison vanaf de kansel de slavernij veroordeelde. Het was de eerste keer dat iemand dat publiekelijk deed. Vlak naast de kerk ligt de Old Granary Burial Ground waar revolutionairen als John Hancock, Samuel Adams, Robert Treat Paine (zij waren ondertekenaars van de Onafhankelijkheidsverklaring) en Paul Revere begraven liggen. In 1770 vielen er vijf doden toen Britse troepen het vuur openden op protesterende burgers in Boston. Ook de slachtoffers van deze zogeheten Boston Massacre liggen hier begraven.

Even verderop staat de First Public School, oftewel de eerste openbare school van Amerika die werd geopend in 1635. Benjamin Franklin – een van de Founding Fathers – heeft er nog onderwijs gevolgd. Een standbeeld van hem staat vlakbij, voor de Old City Hall.

De route gaat verder naar Washington Street, waar het Old South Meeting House staat. Daar werden vaak protestbijeenkomsten tegen de Britse bezetting georganiseerd. Hier werd ook de aanzet gegeven tot de Boston Tea Party, een boycot tegen de Britse belasting op geïmporteerde producten.

Het Old State House was de zetel van het Britse koloniale bestuur. Op het plein voor dit gebouw vond de Boston Massacre plaats. Daarna komt u langs Faneuil Hall. De begane grond deed dienst als marktplaats, op de eerste verdieping werden revolutionaire bijeenkomsten georganiseerd, onder anderen door Samuel Adams. Zijn standbeeld staat voor het gebouw.

Aan North Square staat het oudste huis van Boston. Daar woonde zilversmid Paul Revere, die beroemd werd omdat hij op 18 april 1775 midden in de nacht op zijn paard sprong om mensen te waarschuwen voor de komst van de Britten. Hij deed dat nadat de koster van de Old North Church lantaarns ophing, waarmee hij aangaf dat de Britse schepen waren gesignaleerd. Deze koster, Robert Newman, ligt begraven op de Copp's Hill Burying Ground.

De Freedom Trail eindigt bij het Bunker Hill Monument, een granieten obelisk ter herinnering aan de veldslag van 17 juni 1775. De Britten wonnen deze slag, maar werden negen maanden later verslagen door de troepen van George Washington.

Handig om te weten

Freedom Trail

Website: The Freedom Trail
Alle bezienswaardigheden langs de route zijn gratis toegankelijk, met uitzondering van:

Paul Revere House

Website: Paul Revere House
Adres: 19 North Square
Openingstijden: 09.30 – 17.15
Toegangsprijs: $ 3,00, 6 – 18 jaar $ 1,00

Old South Meeting House

Website: Old South Meeting House
Adres: 310 Washington Street
Openingstijden: 09.30 – 17.00
Toegangsprijs: $ 6,00, 6-17 jaar $ 1,00

Old State House

Website: Old State House
Adres: 206 Washington Street
Openingstijden: 09.00 – 17.00 (in de zomer tot 18.00)
Toegangsprijs: $ 10,00, 1-18 jaar gratis

Er bestaat ook een combiticket voor deze drie bezienswaardigheden samen: $ 11,00, 6-18 jaar $ 3,00

Raadpleeg de websites van de bezienswaardigheden voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Go Boston Card

Met de Go Boston Card krijg je gratis toegang of kortingen op vele musea, attracties, restaurants en andere leuke dingen om te doen! Koop de Go Boston Card hier direct voordelig online.

Populaire activiteiten in Boston

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Boston

Boston City View fietstour

Boston City View fietstour

Vanaf €47,21 p.p.
Boston Secret Food Tour

Boston Secret Food Tour

Vanaf €52,75 p.p.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Boston plannen

Boston is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Boston? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Boston