Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Antwerpen

Antwerpen met de fiets verkennen? Ja, natuurlijk! Doe één van de leuke fietstours en ontdek Antwerpen met een lokale gids.

Fietsen in Antwerpen

Antwerpen een ideale bestemming is voor een gezellig weekendje weg. Naast dat het dicht bij huis is, is het een leuke Vlaamse stad met een heerlijke eigen charme waar altijd wel wat te doen is. Rustig slenteren door de straatjes en langs de mooie historische gebouwen en bezienswaardigheden is een heerlijke invulling van de dag, maar eigenlijk is Antwerpen helemaal ideaal om met de fiets te gaan verkennen! Met een lokale gids ontdek je de highlights van Antwerpen op een ontspannen manier, zo is de Antwerpen Hoogtepunten fietstour bij uitstek geschikt om op een verrassend leuke manier kennis te maken met het beste van Antwerpen.

Fietstours in Antwerpen

Boek de leukste fietstours in Antwerpen! Ontdek Antwerpen met een uitstekende gids en geniet volop van je stedentrip

Hoe fietsvriendelijk is Antwerpen?

Antwerpen is zich de afgelopen (en komende) jaren sterk aan het ontwikkelen als fietsstad. Waar fietsen bij de studenten altijd al in trek is geweest gaan ook meer en meer mensen met de fiets naar hun werk. Antwerpen wil zich op de kaart zetten als echte wereldfietsstad en heeft grootse plannen! Naast de meer dan 700km aan fietspaden die inmiddels zijn aangelegd is er een fietsbeleidsplan 2015-2019 die de stad voor fietsers zo aantrekkelijk mogelijk moet gaan maken.

Deze ontwikkelingen maken Antwerpen ideaal om met de fiets te gaan verkennen. Je fietst ontspannen naar de plekken die je wil bezoeken en kunt zo in korte tijd al veel zien van de stad. Een tocht langs de Schelde is ook een echte aanrader en levert je een mooi uitzicht op Antwerpen en de haven op. Extra handig is het fietsplan van de stad, Velo Antwerpen. Er staan door de hele stad verschillende fietsstations waar je een fiets kunt huren en weer in kunt leveren. Ook de omgeving van Antwerpen is de moeite waard om met de fiets te gaan verkennen. Zo zijn er verschillende fietsroutes zelf te fietsen, zoals de mooie Kastelenroute Schilde.

Waar kun je fietsen huren in Antwerpen?

Een fiets huren in Antwerpen bij een kwalitatief goed fietsverhuurbedrijf? Op de website van Antwerpen staan verschillende aanbieders waar je fietsen kunt huren. Antwerpen zelf gaan verkennen met de fiets is leuk om te doen en een makkelijke manier om door de stad te reizen!

Welke fietstours kun je doen in Antwerpen?

Je kunt een fiets huren en op eigen houtje de stad gaan verkennen, maar veel leuker is om mee te doen met een fietstour met gids! De gids laat je de leukste plekken van de stad zien, vertelt je meer over de historie en cultuur en geeft je handige tips voor de rest van je verblijf in de stad. In Antwerpen kun je de verschillende fietstours doen waarmee je in korte tijd de bezienswaardigheden van de stad ontdekt.

Wat is er te doen in Antwerpen?

Met de fiets Antwerpen verkennen is zonder twijfel één van de leukste dingen om te doen tijdens je citytrip! Maar er zijn natuurlijk nog meer verrassend leuke activiteiten waarmee je het beste van Antwerpen ontdekt. Wij hebben alvast de beste en meest leuke voor je geselecteerd: Wat te doen in Antwerpen!