Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Reizen naar Curaçao

Handige informatie over reizen in, naar en vanaf Curaçao per vliegtuig, auto en openbaar vervoer

Boek je reis naar Curaçao

Zoek en vergelijk eenvoudig de meest voordelige vliegtickets en complete stedentrips naar Curaçao met deze handige links

Vliegen naar Curaçao

Op Curaçao ligt het Curaçao International Airport. Dit vliegveld is ook bekend onder de naam Hato Airport. Het ligt in het noordwesten van Curaçao op ongeveer 11 kilometer afstand van de hoofdstad Willemstad. Het openbaar vervoer naar het centrum is zeer beperkt. Er rijden alleen een paar bussen vanaf het vliegveld naar Willemstad. De meeste mensen die naar Curaçao reizen, nemen vanaf het vliegveld een taxi of huren een auto. Een taxirit vanaf Hato Airport naar Willemstad duurt ongeveer 20 minuten en zal tussen de $ 20 en $ 25 kosten. Vergeet niet dat de taxichauffeur een fooi verwacht van 10%. In de nachtelijke uren tussen 23:00 en 06:00 wordt er 25% toeslag gerekend. Veel hotels regelen zelf de transfer van het vliegveld naar het hotel voor hun gasten.

Hato Airport is het enige vliegveld op Curaçao. Vliegmaatschappijen die op dit vliegveld vliegen zijn onder andere, American Airlines, Continental Airlines, KLM, Martinair en TUI Airlines.

Privé vervoer van en naar Curaçao International Airport

Wil je zonder zorgen en comfortabel van Curaçao (Hato) International Airport naar je hotel gereden worden? Tegenwoordig is het eenvoudig om online je eigen privé vervoer te boeken vanaf de luchthaven. Boek hier je vervoer vanaf de luchthaven van Curaçao naar je hotel. Ook voor de reis vanaf je hotel naar de luchthaven kun je je eigen privé chauffeur reserveren: Boek hier je transfer naar de luchthaven van Curaçao.

Openbaar vervoer Curaçao

Het openbaar vervoer op Curaçao is zeer gelimiteerd. Er rijden hier geen treinen. Wel zijn er twee soorten bussen. De grotere zogenaamde konvoi-bussen worden ingezet voor de langere afstanden. In Punda en Otrobanda zijn busstations en er is hier tevens een taxistandplaats. Verder tref je in de stad en in de woonwijken vele minibusjes aan met BUS op het nummerbord. Deze busjes houden zich niet aan een officiële dienstregeling. Je kunt ze gewoon op straat aanhouden door je hand op te steken. Eigenlijk zijn het meer een soort van gedeelde taxi´s.

Bereikbaarheid per auto

Aangezien het openbaar vervoer op Curaçao veel te wensen overlaat, is de auto het ideale vervoermiddel om Curaçao mee te verkennen. Let wel op want de wegen zijn op veel plaatsen slecht onderhouden. Vooral na een regenbui kunnen de wegen, vanwege het aanwezige zand, stof en olie op het wegdek, glad zijn. Het eiland is niet zo groot, je rijdt van Westpunt naar Willemstad in minder dan een half uurtje (minder dan 40 kilometer) en ook plaatsen zoals Julianadorp en Otrobanda zijn prima met elkaar verbonden.