Kopenhagen

Stedentrip Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken werd in de 18e eeuw door brand vrijwel verwoest en werd in 1807 ook nog eens door de Britten in brand geschoten. Daardoor beschikt Kopenhagen nauwelijks over een historische binnenstad met nauwe straatjes. Toch is er genoeg te beleven: mooie paleizen, zeer veel musea en galeries voor kunstliefhebbers, een springlevend en fraai aangelegd pretpark, een van de langste winkelstraten ter wereld, en gezellige buurten met restaurants, bars en terrasjes.

Met de Copenhagen Card heeft u gratis toegang tot meer dan 60 bezienswaardigheden en krijg je korting bij 20 andere attracties. Wij geven je graag informatie over de Top 10 van bezienswaardigheden in de Deense hoofdstad.

Wat te doen in Kopenhagen

Bekijk onze tips voor leuke dingen om te doen in Kopenhagen en maak van je stedentrip een onvergetelijke ervaring! Doe bijvoorbeeld een ontspannen fietstour met gids langs de top bezienswaardigheden van Kopenhagen, want fietsen in Kopenhagen is de beste manier om de stad te verkennen!

Tip voor je eerste bezoek aan Kopenhagen

De Kopenhagen Old Town fietstour is ideaal om te doen op de eerste of tweede dag van je bezoek aan Kopenhagen. Je fietst met de gids langs de highlights van de stad en krijgt de beste insider tips!

Top 10 bezienswaardigheden Kopenhagen

De highlights van Kopenhagen in een handige top 10!

Tivoli
1

Tivoli

Een bezoek aan Kopenhagen is niet compleet zonder een bezoek aan Tivoli. Althans, dat vinden de Denen zelf. Het pretpark is al meer dan anderhalve eeuw oud maar nog springlevend. De attracties worden steeds vernieuwd, de prachtige indeling van dit park blijft behouden.

De kleine zeemeermin
0

De Kleine Zeemeermin

De meest gefotografeerde vrouw van Kopenhagen kijkt dromerig uit over de zee. Het is geen groot beeld, maar wel een trekpleister van formaat. Dat heeft als nadeel dat u bijna nooit alleen het beeldje op een foto kunt krijgen, tenzij u vroeg opstaat.

Winkelen stroget
0

Winkelen: Strøget

Kopenhagen is een shoppersparadijs, want het heeft een van de langste winkelstraten ter wereld. Daar vindt u internationale en Deense designwinkels. Niet goedkoop, maar kijken kan ook leuk zijn en in de zijstraten van Strøget vindt u goedkopere opties.

Nyhavn
1

Nyhavn

De oude zeemansbuurt van Kopenhagen heeft zich ontwikkeld tot een uiterst gezellig uitgaanscentrum. De koopmanshuizen en pakhuizen zijn veranderd in restaurants, bars en cafés. Bij mooi weer wil iedereen buiten zitten en is het moeilijk een plekje te vinden op de terrassen langs de waterkant.

Christiania
1

Christiania

Al sinds het begin van de jaren zeventig bestaat de ‘vrijstaat Christiania’, ondanks pogingen van het stadsbestuur de alternatievelingen te verwijderen. U vindt er veel alternatieve kunst, maar Christiania heeft ook een groene zone waar het goed toeven is.

Amalienborg rosenborg
0

Amalienborg / Rosenborg

De Amalienborg is nog steeds in gebruik als werkpaleis en daarom is het maar beperkt toegankelijk. Wel is er in een van de paleizen (er zijn er vier) een museum ondergebracht. Een grotere expositie is er in het kasteel Rosenborg, waar onder meer de Kroonjuwelen liggen.

Card landscape missing 80c1782910e2dd58f7b043b424ffc46852aa252a93c60afb731af6f0cc248397
0

Nationale Galerie

De kunst in de Nationale Galerie was oorspronkelijk de privé-verzameling van koning Frederik V. Je ziet er veel schilderijen van Vlaamse en Nederlandse oude meesters onder wie Rembrandt en Titiaan, maar ook werk van Picasso en Matisse.

Card landscape missing 80c1782910e2dd58f7b043b424ffc46852aa252a93c60afb731af6f0cc248397
0

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum geeft een boeiend overzicht van de geschiedenis van Denemarken en de Denen. Om het voor kinderen ook leuk te maken is er een speciale afdeling waar ze zich kunnen verkleden en zich een Vikingkapitein of prinses kunnen wanen.

Rundetarn
0

Rundetårn

Van de Ronde Toren heeft u een mooi uitzicht op de binnenstad van Kopenhagen. En u hoeft er niet eens trappen voor te klimmen, want er loopt een spiraalvormige traploze gang naar boven. In de bibliotheek worden tentoonstellingen gehouden en concerten gegeven.

Ny carlsberg glyptotek
0

Ny Carlsberg Glyptotek

Alleen al het gebouw en de tropische tuin van de Carlsberg Glyptotheek zijn de moeite van het bekijken waard, maar de collectie is ook zeer boeiend. Die bestaat uit oudheden uit de landen rond de Middellandse Zee, beeldhouwwerken en Franse impressionistische schilderkunst.

Bike tours landscape card 22123796edf0c99778af2597bcc6273d5dfdf273fb496d03a7161aab0f1ade72
Fiets Special

Fietsen in Kopenhagen

Kopenhagen de fietshoofdstad van de wereld? Wanneer je een bezoek brengt aan deze Deense hoofdstad dan zie je al snel waarom! 's Ochtends en 's middags is het een drukte van jewelste op de fietspaden. Als tourist is de fiets dan ook het ideale vervoermiddel tijdens je bezoek aan de stad!

tip!

Wat te doen in Kopenhagen

De leukste dingen om te doen in Kopenhagen!

Kopenhagen Urban Life fietstour
Taal Engels
Duur 3 uren

Kopenhagen Urban Life fietstour

Fiets door het Kopenhagen zoals de inwoners het kennen!

Kopenhagen heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische spots. Met deze fietstour ervaar je het dagelijkse leven en de unieke sfeer in deze stad en fiets je door de belangrijkste wijken.

Vanaf
€40,00
Bekijk en Boek
Fietstour
Moderne Architectuur fietstour
Taal Engels
Duur 3 uren

Moderne Architectuur fietstour

Ervaar de moderne Scandinavische architectuur!

In Kopenhagen kun je veel gebouwen, bruggen en gerenoveerde plekken vinden die model staan voor de bekende moderne Scandinavische architectuur. Met deze fietstour verken je het beste op architectonisch gebied!

Vanaf
€40,00
Bekijk en Boek
Fietstour
Kopenhagen Old Town fietstour
Taal Engels
Duur 3 uren

Kopenhagen Old Town fietstour

Verken het prachtige middeleeuwse hart van Kopenhagen!

Kopenhagen is als beste fietsstad ter wereld natuurlijk optimaal te verkennen per fiets! Met deze prachtige fietstour verken je het middeleeuwse hart van de stad!

Vanaf
€40,00
Bekijk en Boek
Fietstour
Advertentie