Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Wat te doen in Kopenhagen

Boek de leukste tours & activiteiten en ontdek Kopenhagen met lokale gidsen geselecteerd op kwaliteit en échte passie voor de stad

Wat te doen in Kopenhagen

Kopenhagen is een moderne stad waar je fijn kunt winkelen en heerlijk kunt eten. Maar de stad heeft meer te bieden. Eén van de leukste dingen om te doen in Kopenhagen is een fietstour met een lokale gids. Je ontdekt alle bijzondere bezienswaardigheden in Kopenhagen. Of kies voor een rondleiding met een gezellige gids. In juni is het tijd voor het jaarlijkse Midzomerfeest (Sankt Hans aften). Met festivals als het Roskilde Festival en culturele evenement zoals Kulturhavn is er het hele jaar door genoeg te doen in Kopenhagen. Dit zijn de leukste activiteiten in Kopenhagen.

Fietstours: Ontspannen fietsen door Kopenhagen

Met een fietstour ontdek je Kopenhagen op een relaxte manier. Je stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen geheimen van Kopenhagen. Hier vertelt de lokale gids je de meest interessante weetjes en achtergrondinformatie.
Ontdek alle fietstours

Rondleidingen: Zie unieke plekjes in Kopenhagen van dichtbij

Wil je meer te weten komen over een bezienswaardigheid zoals Amalienborg? Of een gezellige wandeling door het historische centrum van Kopenhagen doen? Doe een rondleiding met een leuke lokale gids!
Ontdek alle rondleidingen

Food tours: Proef de lokale keuken van Kopenhagen

Iedere stad heeft op culinair gebied een eigen identiteit en eetcultuur. Zo ook Kopenhagen. Tijdens je bezoek aan Kopenhagen wil je natuurlijk lekker eten en het liefst iets meekrijgen van de lokale gerechten en lekkernijen. Kies voor een food tour en ga het proeven.
Ontdek alle food tours

Kies

Kies uit onze tours & activiteiten in Kopenhagen

Ontdek

Ontdek Kopenhagen met échte

Geniet

Ervaar het beste van Kopenhagen en geniet volop van je citytrip

Over Kopenhagen

Kopenhagen
De hoofdstad van Denemarken werd in de 18e eeuw door brand vrijwel verwoest en in 1807 ook nog eens door de Britten in brand geschoten. Vandaag de dag is het een fijne bestemming voor een stedentrip: mooie gebouwen, een fraai pretpark, één van de langste winkelstraten ter wereld, gezellige buurten, restaurants en gelukkig ook nog een historische binnenstad om heerlijk doorheen te slenteren. Om de belangrijkste bezienswaardigheden in Kopenhagen te zien hoef je geen dagen uit te trekken, de stad is overzichtelijk en het openbaar vervoer is uitstekend. Daarnaast is Kopenhagen vlak, dus fietsen in Kopenhagen is de ideale manier om de hoogtepunten en leuke wijken van de stad te verkennen. Wist je dat Kopenhagen al jaren één van de beste fietssteden ter wereld is?

Geschiedenis van Kopenhagen

Kopenhagen werd gesticht in de 11e - 12e eeuw. In het jaar 1167 vestigde bisschop Absalom een burcht in de stad, het latere Christiansborg. Een paleis waar onder andere het parlement zit. Dit jaar wordt ook door velen gezien als het begin van Kopenhagen.

Aan het eind van de middeleeuwen werd de havenstad (veel handel in haringen) de hoofdstad van Denemarken. De stad lag gunstig, namelijk tussen deze twee handelspunten in.

In de eerste helft van de 17e eeuw bloeide de stad op onder Christiaan IV, de langst regerende Deense koning. Hij richtte de Deense Oost-Indische Compagnie op en bouwde op vele plaatsen in Zweden en Duitsland handelsposten. In Kopenhagen liet hij o.a. slot Christiansborg, het zomerverblijf Rosenborg, de Ronde Toren en de wijk Christianshavn bouwen.

In 1807 ging het mis tijdens een oorlog met Engeland. Kopenhagen werd door de Engelsen in puin geschoten. Bovendien nam de vijand de hele Deense vloot mee, moesten ze Noorwegen afstaan aan Zweden en werd het land bankroet verklaard.

In de tweede helft van de 19e eeuw groeide de stad flink. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Kopenhagen net als de rest van Denemarken bezet door Duitse troepen. Vele gebouwen werden tijdens de bezetting vernield of gebombardeerd.

De wijken van Kopenhagen

Het historisch centrum van Kopenhagen is een wijk met middeleeuwse straten en pleintjes, winkelstraten (Strøget) en indrukwekkende gebouwen, zoals het paleis Amalienborg, het Rådhus en de Ny Carlsberg Glyptotek.

Het icoon van de stad, De Kleine Zeemeermin, vind je vlakbij het centrum in Sankt Annæ, het koninklijke gedeelte van de stad, vol statige gebouwen, antiekzaken en musea. Aan de oostelijke kant (Øster Kvarter) van het stadscentrum vind je de vrolijk gekleurde vakwerkhuizen van Nyhavn. De voormalige "nieuwe haven" is nu een modern uitgaansgebied vol populaire restaurants. Langs de waterkant zijn nog steeds een aantal historische schepen te zien.

Ook het wereldberoemde attractiepark Tivoli ligt in het centrum, vlakbij het Centraal Station en het stadhuis. Moderne gebouwen en architectuur vind je langs de waterkant van Sydhavnen, Inderhavnen en aan de straat Kalvebod Brygge.

Nørrebro is een trendy, multiculturele wijk en een food walhalla. Vesterbro is echter überhip. Ooit de hoerenwijk van de stad, nu een plek waar je heel goed kunt shoppen en uitgaan. Een bijzonder stukje van de stad is de hippie-enclave Christiana in de mooie wijk Christianshavn, een plek waar alternatievelingen zich prettig voelen. Hier wonen van oudsher veel krakers en staat bekend om de verkoop van softdrugs (Pusher Street).

Cultuur, evenementen en musea

Voor een mooi uitzicht over de binnenstad is de Rundetårn (Ronde Toren) een goede plek. In deze bijzondere toren worden tentoonstellingen gehouden en voorstellingen gegeven in de bibliotheek op de zolderverdieping, ook de oudste sterrenwacht van Europa is hier te bezoeken.

Kopenhagen is een goede plek voor cultuurliefhebbers. Zo staat hier een van de modernste operahuizen ter wereld. Het Operahuis van Kopenhagen ligt in de haven, pal tegenover het hoofdgebouw van Amalienborg.

Ieder jaar vindt in juli het Copenhagen Jazz Festival plaats. Bezoek je Kopenhagen in augustus, mis dan niet de openluchtvoorstelling van het Koninklijke Deense Ballet in het oude fort Kastellet. En in november is in Kopenhagen het CPH:DOX, filmfestival, gericht op documentaires.

Ben je een liefhebber van schilderkunst, ga dan naar de Nationale Galerie SMK (Statens Museum for Kunst) gelegen aan de Sølvgade. Of leer meer over de Deense geschiedenis in het voormalig koninklijk paleis, hier is het Nationaal Museum gevestigd.

In de Ny Carlsberg Glyptotek kun je meer schilderijen zien, o.a. van bijvoorbeeld bekende Franse impressionisten, maar het museum heeft ook heel veel antieke beeldhouwwerken.