Nationaal Museum

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum geeft een boeiend overzicht van de geschiedenis van Denemarken en de Denen. Om het voor kinderen ook leuk te maken is er een speciale afdeling waar ze zich kunnen verkleden en zich een Vikingkapitein of prinses kunnen wanen.

Nationaal museum

Over deze spot

Het Nationaal Museum is gevestigd in een voormalig koninklijk paleis uit de 18e eeuw. Dit museum laat de geschiedenis van de Denen herleven. Het museum is zo opgezet dat zowel kinderen als volwassenen er plezier aan kunnen beleven. Voor mensen met weinig tijd is er bij de ingang een gids met als titel “De geschiedenis van Denemarken in 60 minuten”.

Dit museum verdient echter meer tijd dan een uur. Je ziet er voorwerpen van de prehistorie tot nu. Zo zijn er stenen te zien van de Vikingen die werden gebruikt bij begrafenissen. In de tuin staat een kopie van de zogeheten Steen van Jelling met een afbeelding van Christus omgeven door Vikingtekens. Het origineel wordt zorgvuldig achter gesloten deuren bewaard. Verder zie je religieuze kunst, en bijzondere voorwerpen zoals de voorstelling van de aarde als het middelpunt van het universum.

Het Nationaal Museum gaat niet alleen over Denemarken, het heeft ook een interessante collectie etnografische voorwerpen. Naast de voorwerpen uit diverse delen van de wereld ziet u er een schilderij van de Nederlander Albert Eckhout met daarop een kannibalistische vrouw die in haar mand menselijk vlees meedraagt.

Er is een speciale afdeling voor kinderen. Daar kunnen meisjes jurken aantrekken uit de tijd dat grootmoeder jong was en jongens kunnen zich daar verkleden als een schipper uit grootvaders tijd. Daarna kunnen ze aan boord van een Vikingschip, een exacte kopie van het Gokstadschip dat in Noorwegen werd gevonden. Verder is er een Deense schoolklas uit 1920 nagebouwd. De kinderen hoeven niet alleen maar in de bankjes te zitten, ze mogen ook zelf onderwijzer spelen maar dan wel een echte ouderwetse!

Vlak bij het museum ligt het Victoriaanse Huis, dat is ingericht in de stijl van ruim een eeuw geleden. Het was het huis van de koopman Rudolf Christensen.

Handig om te weten

Website: Nationaal Museum
Adres: Ny Vestergade 10
Openingstijden: 10.00-17.00 (maandag gesloten)
Toegangsprijs: gratis

Raadpleeg de website van het Nationaal Museum Denemarken voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Kopenhagen

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Kopenhagen

Kopenhagen in het kort fietstour

Kopenhagen in het kort fietstour

Vanaf €25,00 p.p.
Kopenhagen Must Sees

Kopenhagen Must Sees

Vanaf €56,02 p.p.
Rondleiding door Kopenhagen

Rondleiding door Kopenhagen

Vanaf €35,01 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Kopenhagen plannen

Kopenhagen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Kopenhagen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Kopenhagen