Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Kopenhagen

Tivoli

Hoogtepunten

Tivoli

Het pretpark Tivoli werd geopend in 1843 en lag toen net buiten de stadsgrens. Nu ligt het midden in het centrum van de Deense hoofdstad. Voluit heet het “De Tivoli Tuinen” en dat is een juiste benaming. Naast de vele attracties die er zijn is dit park beplant met vele bomen, planten en bloemen. Op een niet al te drukke dag is het zelfs mogelijk even rustig in een van de tuinen te zitten.

Maar, eerlijk is eerlijk, de meeste bezoekers komen voor de attracties. Ieder jaar worden nieuwe attracties geopend. Zo werd in 2006 de hoogste zweefmolen ter wereld geopend, de Himmelskibet. U stapt in op de begane grond, maar deze zweefmolen bereikt een hoogte van maar liefst 80 meter. Uiteraard heeft u dan een mooi uitzicht over de stad, tenminste als je nog om u heen durft te kijken.

Een veel rustiger attractie is het reuzenrad dat in 1943 werd geopend bij de honderdste verjaardag van Tivoli. Dit reuzenrad is perfect voor een romantisch ritje. Nog ouder is de houten achtbaan uit 1914. De wagentjes piepen en kraken, maar de ‘chauffeur’ in het midden zorgt ervoor dat het gevaarte niet te hard gaat. Deze achtbaan maakte nog geen loopings. Heel anders is dat bij ‘De Duivel’, een achtbaan die meerdere loopings maakt.

Rustig gaat het eraan toe in het Pantomime Theater, dat al sinds het begin deel uitmaakt van Tivoli. Wellicht niet iets voor de jongste bezoekers, maar ouderen kunnen deze kunstvorm wel waarderen en taal speelt geen rol. Klassieke muziek wordt ten gehore gebracht in de Tivoli Concertzaal. Wie verwacht dat in een pretpark? Er zijn ook muziekuitvoeringen op twee buitenpodia. De Japanse tuin en Chinese tempel zijn andere bijzondere hoogtepunten in Tivoli.

Op het centrale plein – Plænen – treden ook artiesten op. De website geeft informatie over komende optredens. In Tivoli wordt de zaterdag traditioneel afgesloten met vuurwerk. Dat begint een kwartier voor middernacht. Overigens hoef je daarvoor niet in Tivoli te zijn, ook vanuit andere punten in de Deense hoofdstad is dit vuurwerk te zien.

Handig om te weten

Website: Tivoli
Adres: Vesterbrogade 3 (er zijn ook ingangen aan H. Chr. Andersens Boulevard, Tietgensgade en Bernstorffsgade)
Openingstijden: 11.00-24.00 (van half september tot half april gaat het park meestal om 23.00 dicht)
Toegangsprijs: 99 kronen (voor de grote attracties moet apart worden betaald)

Raadpleeg de website van Tivoli voor actuele prijsinformatie, openingstijden en optredens.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Kopenhagen of de meest voordelige vliegtickets naar Kopenhagen met deze handige prijsvergelijkers.