Winkelen: Strøget

Winkelen: Strøget

Kopenhagen is een shoppersparadijs, want het heeft een van de langste winkelstraten ter wereld. Daar vindt u internationale en Deense designwinkels. Niet goedkoop, maar kijken kan ook leuk zijn en in de zijstraten van Strøget vindt u goedkopere opties.

Winkelstraat

Over deze spot

Een van de langste winkelpromenades ter wereld is Strøget, dat ‘strook’ betekent en bestaat uit verschillende, in elkaar overlopende straten. Vanaf het Raadhuisplein zijn dat achtereenvolgens Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv en Østergade. Dit is niet alleen eldorado voor shoppers; ook als je niets koopt is het leuk om (een deel van) Strøget te verkennen. Zo zijn er altijd straatartiesten en is dit een ideale plek om vanaf een terrasje het Deense leven te bekijken.

U vindt er winkels van internationaal gerenommeerde merken als Prada, Louis Vuitton, Mulberry, Chanel, Marlboro en Boss, maar ook zaken die zich richten op een publiek met een klein budget zoals een grote vestiging van Hennes & Mauritz. In de zijstraten zijn de nieuwe Deense ontwerpers gevestigd, zoals Day Birger et Mikkelsen (kleding en interieur), Mads Norgaard en Friis & Company.

Aan de Amagertorv vindt u de Koninklijke Porseleinfabriek in een fraai patriciërshuis in barokstijl. Dit is een van de oudere huizen in Kopenhagen die bij de grote branden in de 18e eeuw gespaard bleven. De Østergade is het domein van winkels met peperduur glas en restaurants. Ook zijn daar de grote warenhuizen Illum en Magasin du Nord gevestigd.

Evenwijdig aan Strøget loopt Strædet, waar u vooral kunst- en antiekzaken vindt.

Handig om te weten

Website: Overzicht winkels in Strøget

Raadpleeg de website van Strøget voor een overzicht van de winkels.

Advertentie

Je stedentrip Kopenhagen plannen

Kopenhagen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Kopenhagen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Kopenhagen