De Alstermeren

De Alstermeren

De Alstermeren werden in de 13e eeuw aangelegd om Hamburg te voorzien van drinkwater. Nu zijn het prachtige recreatiegebieden midden in de stad. Je kunt er genieten op een van de terrasjes langs de oever, maar je kan ook zelf actief het water op gaan.

Meren en plassen

Over deze spot

Er zijn maar weinig wereldsteden die zo’n mooi meer in het midden van de stad hebben liggen als Hamburg. De Binnenalster lag vroeger binnen de stadsmuren, de Buitenalster erbuiten. Beide meren werden in de 13e eeuw aangelegd om de bloeiende stad van drinkwater te voorzien. Nu zijn het fraaie rust- en recreatiegebieden. Op een kunstmatig eilandje in de Binnenalster staat een fontein die het water zo’n zestig meter omhoog spuwt. In december staat er op dat eilandje een reusachtige kerstboom.

Rond de Binnenalster liggen groenzones, het domein van joggers (‘een rondje om de Alster’) en skaters, maar je kan er ook gewoon lekker luieren, bijvoorbeeld op een van de vele terrassen rond het water.

De Binnenalster en de Buitenalster worden van elkaar gescheiden door de grote Kennedy- en Lombardsbruggen, die zijn gebouwd op de oude verdedigingswallen. Aan de zuidkant van de Binnenalster vindt u de Jungfernstieg, vanwaar kleine en grote rondvaartboten vertrekken. De rondvaarten over de Alster (vertrek ieder half uur) worden in de winter begeleid met Glühwein of warme chocolademelk. Verder zijn er rondvaarten door de kanalen en de haven van Hamburg, tochten door de omgeving van de stad en romantische avondrondvaarten (Dämmertörn).

Op verschillende plaatsen rond de Binnenalster zijn waterfietsen, kano’s en zeilboten te huur om zelf het water op te gaan.

Handig om te weten

Website: Alstertouristik
Adres: Anleger Jungfernstieg
Vaartijden en prijzen verschillen per tour

Raadpleeg de website van Alstertouristik voor actuele prijsinformatie en vaartijden.

Advertentie

Je stedentrip Hamburg plannen

Hamburg is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Hamburg? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Hamburg