Hamburgse Vismarkt en Haven

Hamburgse Vismarkt en Haven

De zondagse vismarkt is een Hamburgs instituut van al eeuwen oud. Overigens kun je op deze markt voor vroege vogels meer kopen dan alleen vis. Een rondvaart door de haven (de 3e van Europa) mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Hamburg.

Havengebied

Over deze spot

De Vismarkt van Hamburg op zondagmorgen is al sinds het begin van de 18e eeuw een instituut. U moet er wel vroeg bij zijn: in de zomer barst het spektakel al los om vijf uur in de ochtend, in de winter om zeven uur. Op de markt wordt overigens niet alleen vis verhandeld, u vindt er ook stalletjes met bloemen, fruit, levende dieren en souvenirs. Kleurrijke marktkooplui prijzen met luide stem hun waren aan. In de oude visafslag (Fischauktionshalle) spelen live muziekbands en daar kun je ook een (stevig) ontbijt eten. Vroege vogels en nachtbrakers ontmoeten elkaar daar. Probeer eens de pekelharing met schnapps, een Hamburgse delicatesse!

De haven van Hamburg is de op twee na grootste van Europa (na Rotterdam en Antwerpen) en een rondvaart door de haven is dan ook een belevenis. De meeste rondvaarten starten bij de Landungsbrücken aan de Elbe. Je kunt kiezen uit een historische barkasse of een grotere rondvaartboot. Vaak begint een rondvaart met een tochtje door de Fleete (grachten) van Speicherstadt, waarna koers wordt gezet naar de containerterminals. Omdat de Elbe relatief ondiep is kunnen echt grote schepen de Hamburgse haven niet bereiken. Tenminste, als ze vol beladen zijn. Daarom lossen grote zeeschepen vaak eerst een deel van hun lading in Rotterdam of Londen om vervolgens naar Hamburg te varen. Indrukwekkend zijn de droogdokken, waar schepen gerepareerd worden.

Handig om te weten

Fischmarkt Hamburg

Website: Fischmarkt Hamburg
Adres: Grosse Elbstrasse 137

Overzicht havenrondvaarten Hamburg

Website (selecteer Maritime): Hamburg Tourism

Raadpleeg de websites van de bezienswaardigheden voor actuele informatie.

Advertentie

Je stedentrip Hamburg plannen

Hamburg is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Hamburg? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Hamburg