Parijs

Stedentrip Parijs

De Franse hoofdstad straalt grandeur uit en is bovendien oergezellig door de vele terrasjes en knusse buurten. Geen wonder dat jaarlijks miljoenen toeristen enkele dagen in Parijs doorbrengen.

Naast meerdere wereldberoemde bezienswaardigheden heeft Parijs voor iedere stedenliefhebber wel wat te bieden. Zo kun je in Parijs heerlijk winkelen in de vele winkelcentra en winkelstraten.

Hieronder vind je een Top 10 van bezienswaardigheden, maar bedenk dat de Franse hoofdstad veel meer te bieden heeft! Naast de bezienswaardigheden zijn er ook veel leuke dingen om te doen in Parijs. Wij hebben de leukste tours & activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Top 10 bezienswaardigheden Parijs

De highlights van Parijs in een handige top 10!

Eiffeltoren
13

Eiffeltoren

Toen de Eiffeltoren voltooid was voor de Wereldtentoonstelling van 1889 hoopten vele Parijzenaars dat het ijzeren gevaarte weer snel zou worden afgebroken. Dat was ook bijna gebeurd. Nu kan geen enkele inwoner van Parijs meer zonder dit symbool van de stad.

Arc de triomphe
6

Arc de Triomphe

Napoleon gaf opdracht tot de bouw van deze triomfboog maar hij maakte de voltooiing zelf niet meer mee. Van de top heeft u een mooi (en veilig) zicht op het drukste plein van Parijs, maar bekijk ook de prachtige reliëfs in de boog zelf.

Louvre museum
2

Louvre Museum

In het op twee na grootste museum ter wereld kun je dagenlang ronddwalen zonder twee keer hetzelfde te zien. Het museum heeft een enorme collectie kunst, maar niemand bezoekt het Louvre zonder de mysterieuze glimlach van de Mona Lisa te bekijken.

Notre dame
2

Notre Dame

Het eilandje Île de la Cité in de Seine wordt beheerst door de kathedraal Notre Dame. Zwaar beschadigd tijdens de Franse Revolutie, maar daarna grondig gerestaureerd. De kerk is beroemd om de vele gebrandschilderde ramen.

Basilique du sacre coeur
4

Basilique du Sacré Cœur

Deze sneeuwwitte kerk wordt wel oneerbiedig ‘de suikertaart’ genoemd. De buitenkant is zeer omstreden, maar binnenin zie je prachtige beelden en mozaïeken. Ook dit is weer een mooi uitzichtpunt want de kerk ligt op de heuvel Montmartre, het hoogste punt van Parijs.

Champs elysees
4

Champs-Élysées

De duurste winkelstraat van Parijs heeft de laatste jaren een minder exclusieve uitstraling. Toch is dit nog steeds een straat die u niet mag missen, maar vergeet daarbij niet ook eens een zijstraat van de Champs-Élysées in te slaan.

Les halles
2

Les Halles

Vroeger werd dit gebied ‘de onderbuik van Parijs’ genoemd. De drukke en chaotische markthallen zijn verdwenen. In de plaats kwam een groot winkel- en amusementscentrum waar tout jong Parijs zich vermaakt.

Musee d orsay
1

Musée d’Orsay

Na het Louvre is dit het belangrijkste kunstmuseum van Parijs. Het heeft een zeer boeiende collectie moderne kunst die maar een relatief korte periode bestrijkt: van 1848 tot 1914. Van het realisme tot het postimpressionisme.

Bois de boulogne
1

Bois de Boulogne

Even genoeg van de drukte van Parijs? Ga dan naar Bois de Boulogne aan de westkant van de stad. Het is een enorm groot park – eigenlijk meer een bos – waar van alles te beleven is. Zeker voor gezinnen met kinderen kan dit en welkome afwisseling zijn.

Cimetiere du pere lachaise
4

Cimetière du Père-Lachaise

Een begraafplaats is niet het eerste waar je aan denkt als het gaat om ‘leuke’ attracties. Deze begraafplaats vormt een uitzondering. Het is niet alleen een fraai park, maar er liggen ook vele beroemdheden begraven: van klassieke componisten tot rocklegendes.

Advertentie