Kolonaki en Lykavittos

Kolonaki en Lykavittos

Kolonaki is een van de sjiekste wijken van de Griekse hoofdstad. Na het bewonderen van de etalages van de designerwinkels kun je omhoog naar de Lykavittos Heuvel. Vooral ’s avonds een zeer romantisch plekje!

Wijken en buurten

Over deze spot

Kolonaki is een sjieke wijk van Athene met uitstekende restaurants, dure designerboetieks, antiekwinkels en kunstgaleries. Zelfs als je niet van plan bent veel uit te geven is dit een leuke buurt om in rond te wandelen al was het alleen al om de fraaie etalages te bekijken.

De wijk ligt aan de voet van de Lykavittos Heuvel die 277 meter hoog is en daarmee de hoogste top van Athene. Volgens de legende liet Athene deze heuvel per ongeluk op deze plek vallen, het kalksteen was eigenlijk bedoeld voor de Akropolis. Vanaf de heuvel heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Bij helder weer kun je zelfs de haven van Piraeus zien. Je kunt de heuvel zelf beklimmen, maar dat is nogal een vermoeiende bezigheid. Gelukkig gaat er ook een kabelbaantje naar boven. Iedere 30 minuten vertrekt er een cabine van het station aan het einde van de Ploutárchoustraat.

Op de top van kale kalksteen staat het smetteloos witte Giorgioskapelletje. Verder vindt u er bars, een restaurant en een openluchttheater. Tijdens het jaarlijkse Athene Festival wordt er jazz, pop en dance ten gehore gebracht. De Lykavittos Heuvel is vooral populair bij verliefde stelletjes. Wat is er mooier dan uw geliefde uit te nodigen voor een diner in het restaurant op de heuvel met fraai uitzicht over de verlichte monumenten van Athene?

Advertentie

Je stedentrip Athene plannen

Athene is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Athene? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Athene