Colosseum

Colosseum

Bij een bezoek aan het Colosseum kun je je voorstellen hoe de oude Romeinen zich vermaakten. Dit grote amfitheater bood plaats aan meer dan 70.000 toeschouwers die onder meer konden ‘genieten’ van bloederige gevechten tussen gladiatoren en wilde dieren.

Amfitheater
Roma Pass
Vanaf €28,00
Koop tickets

Over deze spot

Een van de indrukwekkendste gebouwen van het oude Rome is het Colosseum, het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk dat meer dan 70.000 toeschouwers kon herbergen. Het werd gebouwd door slaven in opdracht van keizer Vespanianus. Er werd acht jaar aan gewerkt, van 72 tot 80 n. Chr. Oorspronkelijk heette dit gebouw anfiteatro Flavio, maar dat werd in de 11e eeuw veranderd in il Colosseo, naar een gigantisch bronzen beeld dat naast het theater stond.

In het Colosseum werden gevechten georganiseerd tussen gladiatoren en wilde dieren, maar ook wagenrennen en wedstrijden boksen en boogschieten. Verder werden er theatervoorstellingen opgevoerd waarbij veroordeelde misdadigers de rol van slachtoffer speelden. Ze werden tijdens de voorstelling echt gedood. Deze bloederige taferelen waren zeer populair onder de Romeinse bevolking.

Aan de achterkant van het gebouw staan paaltjes, een soort Amsterdammertjes. Daaraan werd een tentdoek bevestigd. Tijdens voorstellingen werd er vaak een enorm zeildoek gespannen over het Colosseum om het publiek te beschermen tegen de felle zon. De arenavloer was van hout, bedekt met een laag zand. Die vloer ligt voor het grootste deel open, zodat u goed kunt zien wat er zich daaronder bevond: kleedkamers, opslagruimtes, kooien voor de dieren en cellen.

Er staat vaak een enorme rij voor de ingang van het Colosseum. Je kunt die vermijden door een rondleiding te boeken of door een gecombineerde dagpas te kopen voor de Palatiniheuvel (met oude Romeinse villa’s) en het Colosseum. Deze kaartjes zijn te koop bij de Palatiniheuvel, naast het Forum Romanum.

Handig om te weten

Website: Il Colosseo
Adres: Piazzale del Colosseo
Openingstijden: 08.30 – 18.00
Toegangsprijs: € 12,00, 18-25 jarigen € 7,00, onder 18 jaar gratis

Raadpleeg de website van het Colosseum voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Rome plannen

Rome is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Rome? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Rome