Carnaval in Venetië

Carnaval in Venetië

Een van de oudste carnavals van Europa. Jarenlang was dit feest verboden, maar sinds de jaren 80 van de vorige eeuw staat Venetië elk jaar in februari weer 12 dagen lang op zijn kop. Een masker is verplicht.

Feesten en festivals
Venetië Museumpas
Vanaf €27,00
Koop tickets

Over deze spot

Deze attractie is ‘slechts’ 12 dagen per jaar te beleven. Tot de 18e eeuw werd er zelfs een maand lang feest gevierd, maar Napoleon vond dat er wel erg licht met de zeden werd omgegaan en verbood het carnaval. In 1979 werd het feest in ere hersteld. Nu is dit een van de bekendste en grootste carnavals van Europa.

Als je eraan wilt deelnemen is dragen van een masker verplicht. Die zijn overigens overal in Venetië te koop, vooral in winkels rond de Rialtobrug. Er zijn hele dure handgemaakte maskers die kunstwerken op zich zijn, maar je kan zich natuurlijk ook een fabrieksmasker aanschaffen. Wist u dat in vroeger tijden Venetianen geregeld met een masker op over straat gingen om niet herkend te worden? Veel mensen dragen naast het masker ook een prachtig historisch kostuum.

Naast het grote gemaskerd bal dat Venetië tijdens carnaval is, zijn er theatervoorstellingen, muziekoptredens en speciale tentoonstellingen.

Handig om te weten

Website: Carnaval Venetië
Op de website staan de exacte data voor het eerstvolgende carnaval.

Raadpleeg de website van het Carnaval in Venetië voor actuele informatie.

Advertentie

Je stedentrip Venetië plannen

Venetië is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Venetië? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Venetië