Gallerie Dell 'Accademia

Gallerie Dell 'Accademia

Een schitterende collectie kunst uit de 14e tot de 18e eeuw is te zien in dit museum. De verzameling bestaat vooral uit schilderijen van Venetiaanse meesters, waaronder werken van Giorgione, Titian, Tintoretto en Veronese.

Kunstgalerie
Venetië Museumpas
Vanaf €27,00
Koop tickets

Over deze spot

Deze kunstgalerie heeft een uitmuntende collectie uit de 14e tot de 18e eeuw. Het meeste werk is van grote Venetiaanse kunstenaars, zoals Giorgione, Titian, Tintoretto en Veronese. Het museum is gevestigd in drie gebouwen (kerk, klooster en school) langs het Canal Grande, die samen Santa Maria della Carità werden genoemd.

Het is bijna niet voor te stellen maar sommige werken werden door de kunstenaars geschonken. Die werden gebruikt door de Accademia di Belle Arti als lesmateriaal. Het is aan Napoleon te danken dat de collectie openbaar werd. Hij voegde religieuze kunst uit kerken en kloosters toe.

Onder de oudste kunstwerken is het beroemde ‘De kroning van Maria’ van Paolo Veneziano. Veneziano was overigens niet zijn echte achternaam, het betekende slechts “uit Venetië”. Andere hoogtepunten in de verzameling zijn ‘De storm’ van Giorgione en ‘Feestmaal in het huis van Levi’ van Veronese.

Verder bezit het museum de wereldberoemde tekening ‘Man van Vetruvius’ van Leonardo da Vinci: een studie naar de menselijke lichaamsverhoudingen. Deze tekening is overigens niet permanent tentoongesteld, maar alleen te bezichtigen met speciale toestemming.

Handig om te weten

Website: Gallerie Dell'Accademia
Adres: Dorsoduro 1050 (vlak bij de Accademia Brug)
Openingstijden: 08.15-19.15 (op maandagen tot 14.00)
Toegangsprijs: € 15,00 (onder 18 jaar gratis)

Raadpleeg de website van Gallerie Dell'Accademia voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Venetië plannen

Venetië is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Venetië? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Venetië