Gondelvaart

Gondelvaart

Het staat bij velen op het verlanglijstje maar het is wel erg prijzig: een gondeltochtje door de kanalen van Venetië. Mensen op huwelijksreis hebben de 100 – 150 euro er misschien wel voor over, maar niet iedereen is bereid zo diep in de buidel te tasten.

Gondelvaart

Over deze spot

Een tochtje met een gondel door Venetië is zeer populair. Uiteraard, tenslotte is de gondel het symbool van de stad. Maar het is wel prijzig. Op de officiële website (zie hieronder) staan de standaardtarieven vermeld, maar de gondeliers vragen over het algemeen veel meer. U moet dus wel enige handigheid hebben in afdingen, maar verwacht niet dat u op de standaardprijs uitkomt! ’s Avonds liggen de prijzen hoger dan overdag. Een gondelvaart duurt 40 minuten en de gondeliers geven geen korting als je 20 minuten langer wilt varen. Bijvoorbeeld: je hebt een prijs van € 100 afgesproken, voor elke 20 minuten extra moet u dan € 50 betalen.

Een gondel heeft standaard afmetingen: exact 10 meter en 87 centimeter lang en op het breedste punt 1,42 meter. Dankzij deze afmetingen kan een gondel de nauwste kanalen passeren. Er mogen maximaal 6 passagiers in. Deze typische Venetiaanse boot komt al voor in documenten uit de 11e eeuw. In een decreet uit 1562 werd bepaald dat gondels alleen nog in zwart mochten worden geverfd. Vroeger werd de gondel gebruikt voor vervoer van personen en vracht, maar met de komst van de waterbussen (vaporetto’s) is die functie verloren gegaan. Gondels worden vrijwel uitsluitend door toeristen gebruikt.

Ondanks de hoge prijs willen veel mensen toch een gondelvaart maken. Al was het maar om onder de Brug der Zuchten elkaar een kus te kunnen geven, want dan zal de liefde eeuwig duren. Overigens lang niet alle gondeliers zingen tijdens hun werk. Als je daar prijs op stelt, controleer dan van tevoren of u te maken hebt met een zingende gondelier.

Handig om te weten

Website: Gondels van Venetië
Adres: bij de meeste kleine bruggen staan gondeliers te wachten. Er zijn ook enkele grotere ‘gondel stations’, de grootste ten westen van het San Marcoplein. Daar vindt u ook een werfje waar gondels worden gebouwd.

Raadpleeg de website van de Gondels in Venetië voor meer informatie.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Venetië plannen

Venetië is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Venetië? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Venetië