Klokkentoren Campanile

Klokkentoren Campanile

De klokkentoren op het San Marcoplein stortte in 1902 ineen, maar is daarna in de oorspronkelijk stijl weer opgebouwd. Wel steviger, dus u hoeft niet bang te zijn als je geniet van het uitzicht op het observatieplatform.

Torens en klokken
Venetië Museumpas
Vanaf €27,00
Koop tickets

Over deze spot

Op het Piazza San Marco staat de klokkentoren Campanile, ruim 98 meter hoog en het hoogste gebouw van Venetië. Het werd gebouwd als vuurtoren en uitkijktoren: de Piazzetta was in vroeger tijden de haven.

De huidige vorm dateert uit 1514 maar het gebouw is van recenter datum. Op 14 juli 1902 stortte de toren in. Opmerkelijk genoeg vielen daarbij geen slachtoffers, met uitzondering van de kat van de bewaker. Het Venetiaanse stadsbestuur besloot onmiddellijk de toren te herbouwen, maar dan wel wat steviger om een nieuwe instorting te voorkomen. Tien jaar na de verwoesting werd de nieuwe Campanile officieel geopend.

In 1609 demonstreerde Galileo op deze toren hoe de telescoop werkte. De spiraalgang naar het uitzichtplatform werd aangelegd om de hoogwaardigheidsbekleders de gelegenheid te geven op een paard naar boven te gaan. Stel je voor dat ze zouden moeten lopen! Van het platform heeft u een schitterend uitzicht op de koepels van de San Marco basiliek, het San Marcoplein en de rest van Venetië. Dan zie je pas echt hoe ingewikkeld het netwerk van kanalen is.

Handig om te weten

Website: Klokkentoren Campanile
Adres: Piazza San Marco
Openingstijden: juli-september 09.45- 20.00; april-juni tot 17.00; oktober-maart tot 16.00
Toegangsprijs: € 8,00, groepen van meer dan 20 personen € 4,00 p.p.

Raadpleeg de website van Klokkentoren Campanile voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Venetië

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Venetië

Dogepaleis rondleiding

Dogepaleis rondleiding

Vanaf €36,00 p.p.
Venetië Canal Grande kayak tour

Venetië Canal Grande kayak tour

Vanaf €100,00 p.p.
Venetië Highlights wandeltour

Venetië Highlights wandeltour

Vanaf €25,00 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Venetië plannen

Venetië is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Venetië? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Venetië