Rialtobrug en –markt

Rialtobrug en –markt

De Rialtobrug was de eerste stenen brug over het Canal Grande en het centrum van de handel in Venetië. Dat is het nog steeds en dat zie je op de nabijgelegen markt. Dit is wel een heel druk stukje Venetië, maar in de zijstraatjes is het al een stuk rustiger.

Bruggen

Over deze spot

Waar nu de stenen Rialtobrug (Ponte di Rialto) de oevers van het Canal Grande met elkaar verbindt, lag vroeger een houten brug. Maar Venetië ontwikkelde zich tot zo’n belangrijke handelsplaats dat er een stenen exemplaar moest komen om de stroom mensen en goederen te kunnen verwerken. Er werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, die werd gewonnen door Antonio da Ponte (what’s in a name?).

De schoonheid van deze brug kun je het best zien vanaf het water, maar de brug zelf heeft ook het nodige te bieden. De brug werd gebouwd op de plek waar de eerste bewoners van Venetië zich vestigden, aan de hoge oevers (Rivo Alto) langs het Canal Grande. Het is altijd een centrum van handel gebleven. Op de overdekte brug zijn vele winkeltjes en vlak bij de brug is een grote markt, de Campo della Pescheria (vismarkt). ’s Ochtends wordt er nog altijd verse vis verhandeld, maar er zijn ook kraampjes met fruit, bloemen en souvenirs. De straat tussen de brug en de markt is waarschijnlijk de drukste van heel Venetië. Sla ook eens een zijstraat in en ontdek pittoreske pleintjes en stille kerkjes.

Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht op het drukke scheepvaartverkeer op het Canal Grande. Als je in de richting kijkt van het San Marcoplein zie je links de vroegere laad- en loskade voor wijn, Riva del Vin. Dat is een van de weinige plekken waar u pal aan het Canal Grande kunt zitten.

Handig om te weten

Website: Rialto Markt

Raadpleeg de website van de Rialto Markt voor meer informatie.

Advertentie

Je stedentrip Venetië plannen

Venetië is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Venetië? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Venetië