Madrid

Stedentrip Madrid

De hoofdstad van Spanje staat soms wat in de schaduw van Barcelona, maar dat is geheel onterecht. Madrid is een schitterende stad met grootse pleinen, indrukwekkende fonteinen, boeiende musea en, niet te vergeten, een nachtleven zoals je dat op niet veel plaatsen meemaakt.

Madrid was oorspronkelijk een militaire nederzetting van de Moren. De plek had een overvloed aan water en werd daarom in het Arabisch ‘Mayrit’ genoemd, oftewel ‘bron van het leven’. Die naam werd later verbasterd tot Madrid.

Op deze site leest u alles over de Top 10 van bezienswaardigheden in deze stad.

Wat te doen in Madrid

Wij hebben onze tips voor de leukste dingen om te doen in Madrid in een handig overzicht gezet. Zo leer je de stad en bezienswaardigheden om een unieke manier goed kennen. Huur een fiets of doe een fietstour met Nederlandse gids, want fietsen in Madrid is zonder twijfel de beste manier om de stad te ontdekken!

Top 10 bezienswaardigheden Madrid

De highlights van Madrid in een handige top 10!

Prado museum
2

Prado Museum

Een van de bekendste musea ter wereld met werk van de grote kunstenaars Francisco Goya, Diego Velázquez en El Greco. Daarnaast zie je er doeken van Vlaamse, Nederlandse, Duitse, Franse en Italiaanse schilders.

Koninklijk paleis
2

Koninklijk Paleis

De Spaanse koninklijke familie woont allang niet meer in dit paleis, maar het wordt nog wel gebruikt bij officiële gelegenheden. Het paleis heeft 2800 kamers. Tijdens de rondleiding zie je enkele van de mooist gedecoreerde kamers en zalen.

El retiro
1

El Retiro

Dit grote stadspark is een groene oase in Madrid. Vooral in het weekend is het er druk. Het park is fraai aangelegd met onder meer een grote vijver waar u roeibootjes kunt huren. Ook worden er tentoonstellingen gehouden.

Centro de arte reina sofia
1

Centro de Arte Reina Sofia

In dit museum van moderne kunst hangt een van de bekendste Spaanse schilderijen: Guernica van Pablo Picasso. Verder is er uitgebreide aandacht voor andere Spaanse grootheden als Salvador Dali en Joan Miró.

Bernabeu stadion
4

Bernabéu Stadion

Een mekka voor vele voetballiefhebbers, met uitzondering van de fans van FC Barcelona, de aartsrivaal van Real Madrid. Een rondleiding door het stadion begint met een kijkje vanaf het dak!

Plaza puerta del sol
1

Plaza Puerta del Sol

Als je tijdens de jaarwisseling in Madrid bent moet u tegen middernacht zeker naar dit plein gaan. Vergeet niet een trosje druiven mee te nemen, want anders kon het nieuwe jaar wel eens slecht voor u aflopen…

Uitgaan in madrid
1

Uitgaan in Madrid

Als je niet deelneemt aan het bruisende nachtleven van de stad bent u niet echt in Madrid geweest. Tenminste, dat vinden de Madrilenen. Elke wijk heeft een eigen stijl en (soms eigengereid) publiek.

Faro de madrid
3

Faro de Madrid

Voor een mooi uitzicht over de stad gaat u naar deze toren van 92 meter hoog. Die hoogte hangt samen met het jaar 1992, toen de toren werd geopend ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Barcelona en de titel Culturele Hoofdstad van Europa voor Madrid.

Plaza mayor
3

Plaza Mayor

Dit plein ligt centraal in de stad en is een oase van rust omdat er geen verkeer is toegestaan. Naast winkels, restaurants en bars vindt u er straatmuzikanten en portrettekenaars.

La cibeles
0

La Cibeles

Dit is een van de mooiste pleinen van Madrid met in het midden de fontein ‘La Cibeles’, een voorstelling van de godin van de vruchtbaarheid. Verder staan rond het plein enkele van de fraaiste gebouwen van de Spaanse hoofdstad.

Bike tours landscape card 22123796edf0c99778af2597bcc6273d5dfdf273fb496d03a7161aab0f1ade72
Fiets Special

Fietsen in Madrid

Madrid is een mooie stad om op de fiets te verkennen. In deze fiets special vertellen wij je meer over het fietsen in deze metropool. Boek bijvoorbeeld een fietstour met Nederlandstalige gids en leer deze mediterrane stad echt goed kennen.

tip!

Wat te doen in Madrid

De leukste dingen om te doen in Madrid!

Madrid through Soccer fietstour
Talen Nederlands, Spaans, Engels
Duur 3 uren

Madrid through Soccer fietstour

Fiets langs de voetbal hoogtepunten van Madrid!

Met deze fietstour ga je langs de belangrijkste voetbalgerelateerde spots in het centrum van de stad. Ontdek hoe de Madrileense cultuur en het voetbal met elkaar verbonden zijn!

Vanaf
€30,00
Bekijk en Boek
Fietstour
Madrid van de daken wandeltour
Talen Nederlands, Spaans, Engels
Duur 3 uren

Madrid van de daken wandeltour

Ontdek het Madrid boven de drukte van de straat

Een unieke wandeltour waarbij je Madrid vanuit vogelvlucht gaat bekijken! Ontdek welke hotspots je kunt vinden op de daken, hoog boven de drukte van de straat.

Vanaf
€30,00
Bekijk en Boek
Wandeltour
Industriële Architectuur e-bike fietstour
Talen Nederlands, Engels, Spaans
Duur 3 uren

Industriële Architectuur e-bike fietstour

Duik in het industriële verleden van Madrid

Madrid is rijk aan gebouwen van het industriële verleden van de stad. Met deze e-bike tour word je mee terug in de tijd genomen door de ‘barrio’ waar de vernieuwde industriële schatten verborgen liggen!

Vanaf
€35,00
Bekijk en Boek
Fietstour
Wereldse Markten fietstour
Talen Nederlands, Spaans, Engels
Duur 3 uren

Wereldse Markten fietstour

Verken de typische 'food markets' van Madrid, met Nederlandse gids!

Fiets met de Nederlandse gids langs de typische overdekte markten van de 'Barrios' van Madrid. Verken de lokale producten en de rijkheid van ingrediënten van de Mediterraanse keuken!

Vanaf
€30,00
Bekijk en Boek
Fietstour
Madrid Tapastour
Talen Nederlands, Spaans, Engels
Duur 3 uren

Madrid Tapastour

Laat je tong strelen met deze bijzondere tapastour!

In de verborgen straatjes aan beide zijden van Calle Huertas vind je de mooiste juweeltjes op het gebied van tapas. Ontdek wandelend de authentieke tapasbarretjes en proef heerlijke tapas!

Vanaf
€40,00
Bekijk en Boek
Food & Drinks tour
Advertentie