Madrid

Stedentrip Madrid

De hoofdstad van Spanje staat soms wat in de schaduw van Barcelona, maar dat is geheel onterecht. Madrid is een schitterende stad met grootse pleinen, indrukwekkende fonteinen, boeiende musea en, niet te vergeten, een nachtleven zoals je dat op niet veel plaatsen meemaakt.

Madrid was oorspronkelijk een militaire nederzetting van de Moren. De plek had een overvloed aan water en werd daarom in het Arabisch ‘Mayrit’ genoemd, oftewel ‘bron van het leven’. Die naam werd later verbasterd tot Madrid.

Op deze site leest u alles over de Top 10 van bezienswaardigheden in deze stad.

Naast het bezoeken van de vele highlights in Madrid zijn er ook veel leuke dingen om te doen tijdens je bezoek aan deze stad. Wij hebben onze tips voor de leukste activiteiten in Madrid in een handig overzicht gezet. Wil je de stad op een unieke manier verkennen? Huur dan een fiets of doe een fietstour!

Top 10 bezienswaardigheden Madrid

De highlights van Madrid in een handige top 10!

Prado museum
2

Prado Museum

Een van de bekendste musea ter wereld met werk van de grote kunstenaars Francisco Goya, Diego Velázquez en El Greco. Daarnaast zie je er doeken van Vlaamse, Nederlandse, Duitse, Franse en Italiaanse schilders.

Koninklijk paleis
2

Koninklijk Paleis

De Spaanse koninklijke familie woont allang niet meer in dit paleis, maar het wordt nog wel gebruikt bij officiële gelegenheden. Het paleis heeft 2800 kamers. Tijdens de rondleiding zie je enkele van de mooist gedecoreerde kamers en zalen.

El retiro
1

El Retiro

Dit grote stadspark is een groene oase in Madrid. Vooral in het weekend is het er druk. Het park is fraai aangelegd met onder meer een grote vijver waar u roeibootjes kunt huren. Ook worden er tentoonstellingen gehouden.

Centro de arte reina sofia
1

Centro de Arte Reina Sofia

In dit museum van moderne kunst hangt een van de bekendste Spaanse schilderijen: Guernica van Pablo Picasso. Verder is er uitgebreide aandacht voor andere Spaanse grootheden als Salvador Dali en Joan Miró.

Bernabeu stadion
4

Bernabéu Stadion

Een mekka voor vele voetballiefhebbers, met uitzondering van de fans van FC Barcelona, de aartsrivaal van Real Madrid. Een rondleiding door het stadion begint met een kijkje vanaf het dak!

Plaza puerta del sol
1

Plaza Puerta del Sol

Als je tijdens de jaarwisseling in Madrid bent moet u tegen middernacht zeker naar dit plein gaan. Vergeet niet een trosje druiven mee te nemen, want anders kon het nieuwe jaar wel eens slecht voor u aflopen…

Uitgaan in madrid
1

Uitgaan in Madrid

Als je niet deelneemt aan het bruisende nachtleven van de stad bent u niet echt in Madrid geweest. Tenminste, dat vinden de Madrilenen. Elke wijk heeft een eigen stijl en (soms eigengereid) publiek.

Plaza mayor
3

Plaza Mayor

Dit plein ligt centraal in de stad en is een oase van rust omdat er geen verkeer is toegestaan. Naast winkels, restaurants en bars vindt u er straatmuzikanten en portrettekenaars.

Faro de madrid
3

Faro de Madrid

Voor een mooi uitzicht over de stad gaat u naar deze toren van 92 meter hoog. Die hoogte hangt samen met het jaar 1992, toen de toren werd geopend ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Barcelona en de titel Culturele Hoofdstad van Europa voor Madrid.

La cibeles
0

La Cibeles

Dit is een van de mooiste pleinen van Madrid met in het midden de fontein ‘La Cibeles’, een voorstelling van de godin van de vruchtbaarheid. Verder staan rond het plein enkele van de fraaiste gebouwen van de Spaanse hoofdstad.

Bike tours landscape card
Fiets Special

Fietsen in Madrid

Madrid is een mooie stad om op de fiets te verkennen. In deze fiets special vertellen wij je meer over het fietsen in deze metropool. Boek bijvoorbeeld een fietstour met Nederlandstalige gids en leer deze mediterrane stad echt goed kennen.

tip!

Leuke dingen om te doen in Madrid

Ontdek Madrid op unieke manier met deze direct boekbare activiteiten!

4 1426059495
Talen Nederlands, Engels, Duits
Duur 3 uren

Madrid Highlights fietstour

Met een Nederlandse local als gids deze metropool ontspannen verkennen met de fiets!

In Madrid zijn veel bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Met deze fietstour verken je in drie uur tijd de meest beroemde highlights samen met een Nederlandse local als gids. De gids geeft je graag tips over de leukste plekjes om te eten en te drinken.

Vanaf €25,00
Bekijk en Boek
Fietstour
5 1426065580
Talen Nederlands, Engels
Duur 3 uren

Dictatuur & Democratie fietstocht

Leer de bewogen geschiedenis van deze metropool kennen!

Met deze bijzondere fietstour leer je de geschiedenis van Spanje en Madrid kennen aan de hand van twee belangrijke gebeurtenissen: De Spaanse Burgeroorlog en het ontstaan van de Spaanse democratie. Met de Nederlandse gids fiets je langs bijna 100 jaar historie in Madrid.

Vanaf €29,00
Bekijk en Boek
Fietstour
105 1426340340
Talen Nederlands, Engels
Duur 3 uren

Madrid Tapas fietstour

Proef de heerlijke Spaanse tapas en fiets langs de highlights van Madrid

Bij een bezoek aan Madrid kan het proeven van de wereldberoemde Spaanse tapas natuurlijk niet ontbreken. Met deze fietstour combineer je een heerlijke tapas proeverij met een ontspannen fietstour langs de highlights van Madrid!

Vanaf €32,50
Bekijk en Boek
Fietstour
Advertentie