Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Madrid

Plaza Puerta del Sol

Hoogtepunten

Plaza Puerta del Sol

Het Plaza Puerta del Sol is genoemd naar een poort die in de middeleeuwen aan de oostelijke kant van het plein stond. Vermoedelijk stond er een zon op, vandaar de naam. Aan die oostkant ligt het oudste deel van Madrid met nauwe en kronkelige straatjes. Ten noorden van het plein zijn winkelstraten.

Dit ovaalvormige plein is een van de levendigste in Madrid. Centraal staat een standbeeld van koning Carlos III die kijkt naar een mooi gebouw van rode baksteen, het voormalige hoofdpostkantoor. Voor dat gebouw ligt het nulpunt voor het Spaanse wegennet. Vanaf dit punt worden de afstanden gemeten.

Verder staat er een standbeeld van een beer die snoept van een fruitboom. Officieel heet dit beeld El Oso y El Madroño, de madroño is een vrucht die lijkt op de aardbei. Voor Madrilenen is dit een bekende ontmoetingsplaats. Als iemand zegt “Ik zie je bij de beer!”, weet iedereen waar dat is.

Op Oudejaarsavond stroomt het plein vol met mensen om te wachten op middernacht. Als het eenmaal zover is eet iedereen 12 druiven, want dat brengt geluk in het nieuwe jaar. Wel gevolgd door een of meerdere slokjes cava, Spaanse champagne.

Madrid Card

Met de Madrid Card krijg je gratis toegang of kortingen op vele musea, attracties, restaurants en andere leuke dingen om te doen! Koop de Madrid Card hier direct voordelig online.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Madrid of de meest voordelige vliegtickets naar Madrid met deze handige prijsvergelijkers.