Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Bezienswaardigheden Praag

Top 13 bezienswaardigheden in Praag

Dat Praag een sprookjesachtige stad is zal iedereen die er al eens geweest is je meteen vertellen. Mocht je deze Tsjechische hoofdstad nog niet bezocht hebben, het is de ideale bestemming voor een weekendje weg in Europa. Wandel door de oude stad van Praag en waan je voor even terug in de tijd. Historische bezienswaardigheden, monumenten en gebouwen genoeg in Praag. De lokale inwoners houden gelukkig ook van gezelligheid. Aan leuke pubs, restaurants en barretjes geen gebrek. De mix van bezienswaardigheden maakt Praag een stad vol leuke plekken om te bezoeken. Verschillende musea, kloosters, bruggen en monumenten behoren tot de mooiste van Europa. Hier de top bezienswaardigheden van Praag.

Praagse Burcht (Hradčany)

Praag heeft het grootste burchtcomplex ter wereld en het is eigenlijk te groot om alles in een dag te zien. Trekpleisters zijn de Sint-Vituskathedraal, het Gouden Straatje en het Koninklijk Paleis. Vergeet niet ook een wandeling te maken door de fraaie tuinen, die overigens gratis toegankelijk zijn.

Lees meer

Karelsbrug

Van de vele bruggen over de Moldau is de Karelsbrug de bekendste. De brug slingert in een flauwe S-vorm over de rivier en aan weerskanten staan heiligenbeelden. Deze brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en het is een druk en gezellig ontmoetingspunt voor mensen van alle leeftijden.

Lees meer

Oude Stadsplein

Het hart van de Oude Stad wordt omringd door sommige van de mooiste attracties van Praag. Het Astronomisch Uurwerk voert ieder uur een unieke show op en vanuit de klokkentoren van het Oude Raadhuis heb je een mooi uitzicht op dit pittoreske plein met vele terrasjes om uit te blazen.

Lees meer

Joodse Wijk

Joden zijn al lang geleden in Praag neergestreken, maar eeuwenlang werden ze gediscrimineerd en weggestopt in een aparte wijk. Die wijk werd aan het einde van de 19e eeuw grotendeels platgewalst. Toch zijn er nog zeer interessante gebouwen bewaard gebleven, waaronder een synagoge uit de 13e eeuw en een Joodse begraafplaats.

Lees meer

De Oude Stad

Deze prachtige wijk vormt het hart van Praag en is zeer in trek bij de vele toeristen die de historische hoogtepunten van de stad willen ervaren. Je vindt hier gezellige smalle straatjes, indrukwekkende bezienswaardigheden, pittoreske huizen en sfeervolle pleinen.
Lees meer

Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal is een echte blikvanger en al van ver te bewonderen vanwege de hoge ligging op de Hradčany heuvel. Je ziet in de kathedraal verschillende bouwstijlen terug doordat het door de jaren heen door verschillende architecturen onder handen is genomen.
Lees meer

Strahovklooster

Het Strahovklooster is een groot complex en is het nationaal centrum van Tsjechische literatuur. De bibliotheek is niet alleen bijzonder fraai, maar herbergt ook een enorme collectie van meer dan 200.000 boeken, waaronder bijzondere historische geschriften.

Lees meer

Petřínpark en uitkijktoren

Het Petřínpark is de grootste groene oase van Praag. Op de top staat een namaak-Eiffeltoren die overigens heel wat kleiner is dan zijn Parijse voorbeeld. Die toren kun je beklimmen of je neemt de lift, maar gelukkig loopt er ook een kabelbaantje van de Kleine Zijde naar de heuveltop.

Lees meer

Malá Strana

Een stukje minder druk dan de Oude Stad, maar zeker niet minder leuk! Malá Strana is een gezellige wijk waar je fraaie bezienswaardigheden, groene parken, pittoreske huizen en goede restaurants en cafés vindt.
Lees meer

Mucha Museum

Adolf Mucha werd wereldberoemd met zijn posters in art nouveau stijl. Het Mucha Museum geeft een overzicht van zijn leven en werk, met als hoogtepunt het affiche dat hij maakte voor het toneelstuk Gismonde.

Lees meer

Het Dansende Huis

De inwoners van Praag waren aanvankelijk niet zo gecharmeerd van het vreemd vormgegeven Dansende Huis. Nu hebben ze zich ermee verzoend en hebben het gebouw zelfs een aardige bijnaam gegeven: Fred en Ginger.

Lees meer

Sint-Nicolaaskerk

De Sint-Nicolaaskerk aan het Kleine Zijdeplein – niet te verwarren met die aan het Oude Stadsplein – is een van de mooiste voorbeelden van Praagse barok. Het interieur is fraai versierd. Je ziet er onder meer het grootste fresco van Europa van 1500 m² groot.

Lees meer

Kindje Jezus van Praag

Het slechts 47 centimeter hoge beeldje trekt tienduizenden gelovigen per jaar. Aan het Kindje Jezus van Praag worden vele wonderen toegeschreven, tot op de dag van vandaag.

Lees meer