Petřínpark en uitkijktoren

Petřínpark en uitkijktoren

Het Petřínpark is de grootste groene oase van Praag. Op de top staat een namaak-Eiffeltoren die overigens heel wat kleiner is dan zijn Parijse voorbeeld. Die toren kun je beklimmen of je neemt de lift, maar gelukkig loopt er ook een kabelbaantje van de Kleine Zijde naar de heuveltop.

Uitkijktoren

Over deze spot

Ten westen van de Kleine Zijde ligt de Petřínheuvel met daarbovenop een replica van de Eiffeltoren. Het hoogste punt is net zo hoog als de toren in Parijs, maar het bouwwerk is veel kleiner, want de heuvel is zo’n 250 meter hoog. De meeste mensen nemen het kabelbaantje vanaf de Ujezdstraat naar de top van de heuvel, want het pad is behoorlijk steil. Wel is dat een aangename wandeling door appelboomgaarden en parken. Helaas zijn er in de communistische tijd ook enkele foeilelijke flats neergezet.

De inwoners van Praag zullen de heuvel mijden als de avond valt, want er zijn vele mythen en legenden over de geesten van de Petřínheuvel. In april is er zelfs een speciale Spookavond en komen de griezelige verhalen tot leven.

De miniversie van de Eiffeltoren werd gebouwd voor de Jubileumtentoonstelling in 1891, twee jaar na de wereldtentoonstelling in Parijs. Om op het uitkijkplatform te komen, moet u de 299 treden van de wenteltrap beklimmen. Er is geen lift. Maar op dat platform heeft u een fantastisch uitzicht over Praag en omgeving. Bij helder weer is zelfs de Snezka te zien, de hoogste berg van Tsjechië op 150 kilometer van Praag!

Van de expositie in 1891 is het Spiegeldoolhof overgebleven. Vooral kinderen zullen daar veel plezier aan beleven. Verder is er nog een astronomisch observatorium en ook kun je de Hongermuur bekijken. Die muur werd in de 14e eeuw gebouwd onder keizer Karel IV door hongerige boeren. In ruil voor hun arbeid kregen ze voedsel.

Handig om te weten

Website (Tsjechisch): Petřínpark & Petříntoren
Openingstijden van de toren: 10.00-22.00 (mei t/m september, in andere maanden gaat de toren vroeger dicht)
Toegangsprijs Petříntoren: 120 kronen, kinderen 65 kronen

Raadpleeg de website van Petřínpark & Petříntoren voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Praag plannen

Praag is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Praag? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Praag