Boottocht over de Bosporus

Boottocht over de Bosporus

Om te ontsnappen aan de drukte van Istanbul en de bezienswaardigheden van een andere kant te bekijken is een boottocht over de Bosporus een aanrader. Je kunt ook nog iets verder gaan, naar de Prinseneilanden waar vroeger opstandige prinsen werden onthoofd.

Boottocht

Over deze spot

Om Istanbul eens vanuit een heel ander gezichtspunt te bekijken kun je een boottocht maken over de Bosporus. De boten vertrekken vanaf de haven tussen de Galatabrug en het station Sirkeci. Het eindpunt van de gewone ferries en de snellere TurYol boten is Anadolu Kavagi. Als je de gewone ferry neemt, moet u daar drie uur wachten op de terugtocht, met de TurYol kun je in anderhalf uur weer terug zijn bij de Galatabrug.

Vanaf het water zie je de bekende paleizen van Istanbul, maar ook traditionele huizen, forten als Rumeli Hisari en Anadolu Hisari, en een paleis in rococostijl Küçüksu Kasri. De gewone veerboot stopt op verscheidene plaatsen, waaronder Sariyer dat een grote vismarkt heeft en waar uitstekende visrestaurants zijn.

Je kunt ook boottochten maken naar de Prinseneilanden. Van deze negen eilandjes in de Zee van Marmara zijn er vier bewoond (Büyükada, Heybeliada, Burgazada en Kinaliada), voornamelijk door rijke Turken die er hun buitenverblijven hebben. Vroeger werden opstandige prinsen door de sultan naar deze eilanden verbannen. Als ze bijzonder lastig waren, werden ze onthoofd.

Er is geen gemotoriseerd verkeer op deze eilanden. Je kunt er tochten maken met paard en wagen of een fiets huren. De veerboten naar de Prinseneilanden vertrekken vanaf de Katabas veerboothaven, ten zuiden van het Dolmabahçe Paleis. In het weekend zijn de eilanden zeer druk, vooral het grootste eiland Büyükada.

Handig om te weten

Website: TurYol veerboot
Vaartijden: de boten vertrekken de hele dag door
Prijs: 12 YTL

Raadpleeg de website van TurYol voor actuele prijsinformatie en vaartijden.

Populaire activiteiten in Istanbul

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Istanbul

Istanbul Uncovered

Istanbul Uncovered

Vanaf €32,00 p.p.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Istanbul plannen

Istanbul is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Istanbul? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Istanbul