Verenigde Naties

Verenigde Naties

Als je eens in het hart wilt kijken van de Verenigde Naties, breng dan een bezoek aan het VN-complex. Je kunt een blik werken in de grote conferentiezaal en je krijgt uitleg over het werk van de volkerenorganisatie.

Organisaties

Over deze spot

Genève is de belangrijkste zetel van de Verenigde Naties, op New York na. Het Palais des Nations was het hoofdkantoor van de Volkenbond, de voorloper van de VN, en werd gebouwd tussen 1929 en 1936. Ook in de eerste jaren was dit nog het hoofdkwartier van de VN, tot de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in New York klaar was. Nog steeds zijn veel belangrijke VN-organisaties in Genève gevestigd.

Het complex is alleen te bezoeken op afspraak en u moet zich legitimeren met een paspoort. Tijdens de een uur durende rondleiding kun je een blik werpen in de enorme centrale conferentiezaal (Salle des Assemblées) met plaats voor ruim 2000 afgevaardigden, en de Raadszaal (Salle du Conseil) waar vele vredesonderhandelingen plaatsvonden. Deze laatste zaal is gedecoreerd met imposante muurschilderingen over de strijd voor vrede. Verder zie je er vele kunstwerken en andere giften door landen van over de hele wereld, waaronder schilderijen, beelden, fresco’s, tapijten en gebrandschilderde ramen. De rondleiding eindigt met een film over het werk van de Verenigde Naties. Hou er rekening mee dat de rondleiding kan wijzigen tijdens grote bijeenkomsten. Controleer dit van tevoren.

Tegenover het hoofdgebouw staan het bezoekerscentrum en de bibliotheek. Het bezoekerscentrum informeert voornamelijk over het werk van het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) dat zijn hoofdzetel in Genève heeft. De bibliotheek is alleen te bezoeken op afspraak. Je kunt er literatuur vinden over onder meer vluchtelingen, migratie en mensenrechten.

Handig om te weten

Website: Verenigde Naties
Adres: 14, avenue de la Paix
Openingstijden: 10.00 -12.00 en 14.00 – 16.00 (in juli en augustus van 10.00 – 16.00 en in de winter gesloten op zaterdag en zondag)
Toegangsprijs: 12 frank, 6-18 jaar 7 frank, onder 6 jaar gratis

Raadpleeg de website van de Verenigde Naties voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Genève

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Genève

Genève Chocolate Flavours Food Tour

Genève Chocolate Flavours Food Tour

Vanaf €81,17 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Genève plannen

Genève is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Genève? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Genève