Grand Théâtre

Grand Théâtre

Het Grand Théâtre is een fraai voorbeeld van neoklassieke bouwkunst. De façade met 12 Corinthische pilaren is al indrukwekkend, maar binnenin zal je je vergapen aan de pracht en praal die doet denken aan de beroemde theaters van Milaan en Napels.

Theater

Over deze spot

Het Grand Théâtre (dat ook wel de Opéra wordt genoemd) is een van de mooiste gebouwen van Bordeaux, zowel van buiten als van binnen. Het werd tussen 1773 en 1780 gebouwd naar een ontwerp van Victor Louis op de plaats waar eerder een Romeinse tempel stond. Deze Piliers de Tutelle werd in de 17e eeuw door brand verwoest. De façade van het neoklassieke theater is al indrukwekkend: twaalf Corinthische pilaren met daarboven de beelden van de negen muzen en de Romeinse goden Juno, Venus en Minerva.

Maar bekijk dit theater ook van binnen. Het is rijk versierd met in goud en blauw geschilderde plafonds. Dit theater kan zich meten met de Scala van Milaan of het Teatro di San Carlo in Napels.

Er worden geregeld rondleidingen gegeven, maar er zijn geen vaste tijden. Die worden aangepast aan voorstellingen en repetities. Informatie over rondleidingen kun je inwinnen bij het Bureau voor Toerisme. Een rondleiding door het Grand Théâtre duurt ongeveer een uur. Je kunt natuurlijk ook een voorstelling bijwonen om het interieur te bewonderen, maar hou er rekening mee dat u ruim van tevoren een plaats moet bespreken.

Handig om te weten

Website: Grand Théâtre
Adres: place de la Comédie
Openingstijden: 12.00-18.30 (zondag gesloten), informeer over rondleidingen bij het Bureau voor Toerisme (12 cours du 30 Juillet)
Toegangsprijs: ticket € 5,00, rondleidingen € 9,50.

Raadpleeg de website van het Grand Théâtre Bordeaux voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Bordeaux plannen

Bordeaux is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Bordeaux? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Bordeaux