Musée des Vins / Wijn proeven

Musée des Vins / Wijn proeven

In Bordeaux zijn en geen wijn proeven? Nee, dat kan niet. Je hoeft er niet voor de stad uit want in Bordeaux zelf zijn veel proeflokalen, maar ook musea waar je meer te weten kunt komen over wijnproductie. Je kunt er zelfs een stoomcursus volgen om wijn te maken!

Wijncultuur en museum

Over deze spot

Ondanks de opkomst van wijnen uit de ‘nieuwe wereld’ blijft Bordeaux de bakermat van de moderne wijncultuur waar enkele van de beste wijnen ter wereld worden gemaakt. De stad Bordeaux ligt midden in deze beroemde wijnregio en je kan dan ook naar diverse wijnhuizen excursies maken. Maar ook in de stad zelf ontkomt u niet aan de wijn: er zijn verscheidene wijnmusea, een wijninstituut en natuurlijk ook proefkelders.

In het Musée des Vins leert u alles over de geschiedenis van de wijn, de domeinen en de handelaars in de wijk Les Chartrons in 17e en 19e eeuw. Het leven van de wijnhandelaars is er levensecht uitgebeeld. Verder is er een verzameling oude etiketten en zie je er enkele bijzonder oude flessen. Zo staat er een fles die werd ontdekt voor de kust van Suriname. De fles – met inhoud – heeft drie eeuwen op de bodem van de zee doorgebracht. In dit historische wijnpakhuis uit de 18e eeuw zit een sfeervolle wijnkelder, waar een museumbezoek wordt afgesloten met een degustatie.

In het Maison du Vin is een wijnschool gevestigd. Er zijn diverse cursussen, waaronder een stoomcursus van twee uur over wijn maken. Uiteraard gaat dit ook weer gepaard met het drinken van enkele glazen Bordeaux wijn. Het Maison des Vins kan u verder alles vertellen over wijnroutes in de omgeving van Bordeaux en te bezoeken châteaus. Er zijn routes door de verschillende wijngebieden: Haut-Médoc, Saint-Emilion, Entre-Deux-Mers, Côtes de Bordeaux en Sauternes.

Handig om te weten

Musée des Vins

Website: Musée des Vins
Adres: 41, rue Borie
Openingstijden: 10.00 – 18.00
Toegangsprijs: € 10,00

École du Vins Bordeaux

École du Vins
Adres: 1, Cours du 30 juillet
Openingstijden: juni t/m september 15.00 – 17.00 (gesloten op donderdag)
Toegangsprijs: afhankelijk van aantal deelnemers

Raadpleeg de websites van de bezienswaardigheden voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Bordeaux plannen

Bordeaux is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Bordeaux? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Bordeaux