Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Bezienswaardigheden Valencia

Top 11 bezienswaardigheden in Valencia

Zon, strand en gezelligheid. Dat is Valencia. Eigenlijk is dat al genoeg voor een heerlijke stedentrip. Wandelend door Valencia merk je echter dat de stad vol staat met bijzondere bezienswaardigheden en interessante plekken. Alleen al de historische binnenstad is er eentje om verliefd op te worden. In de straatjes en op de pleinen is het altijd gezellig. In Valencia weten ze wel wat genieten is. Wat te doen in Valencia? Ontspan in een van de prachtige parken, bezoek interessante musea en verwonderen je over futuristisch ogende architectuur. Valencia heeft een fijne mix aan bezienswaardigheden te bieden. Dit zijn de top bezienswaardigheden van Valencia.

La Lonja de la Seda

De Zijdebeurs is een van de mooiste voorbeelden in Europa van laatgotische bouwkunst. Zijde wordt er niet meer verhandeld, maar je kan wel de immense handelszaal bezichtigen. In vroeger tijden werden handelaren die hun schulden niet meer konden betalen opgesloten in de toren.

Lees meer

Torres de Serranos

De imposante toegangspoort tot de stad wordt geflankeerd door twee gotische torens. Die hebben zo’n 300 jaar lang dienst gedaan als gevangenis. Bij droog weer kun je de torens beklimmen.

Lees meer

Museo de las Ciencias Príncipe Felipe

Het Wetenschapsmuseum is een onderdeel van het futuristische Ciudad de las Artes y de las Ciencias van architect Santiago Calatrava. De gebouwen op zich zijn al het bezichtigen waard, maar het museum is ook een aanrader, voor zowel jong als oud.

Lees meer

La Seu, kathedraal van Valencia

Een scherp contrast met de moderne bouw van Calatrava is de kathedraal van Valencia, La Seu. De grootste attractie ligt in het museum: de Heilige Graal. Volgens de legende is dit de stenen drinkbeker die Jezus gebruikte tijdens het Laatste Avondmaal.

Lees meer

Mercado Central

Een bezoekje aan de Mercado Central (Mercat Central in het Valenciaans) mag niet ontbreken. Dit is een van de grootste overdekte markten van Europa. Geniet van al de lekkere lokale groenten, fruit, verse vis en niet te vergeten de heerlijke hammen.
Lees meer

Turia Tuinen

Ex-dictator Franco had ooit het onzalige plan de droge rivierbedding van de Turia te veranderen in een snelweg. Dat ging niet door en de bedding is nu een groene long dwars door de stad. Een ontmoetingsplaats voor Valencianen, maar ook een plaats waar vele festiviteiten worden georganiseerd.

Lees meer

l’Oceanogràfic

Het grootste aquarium van Europa staat in Valencia. Je krijgt er veel informatie over het zeeleven en in de verschillende tanks leven duizenden vissen en andere zeedieren. Een belevenis is dineren in een restaurant terwijl de vissen om je heen zwemmen.

Lees meer

Barrio del Carmen

De oude volkswijk van Valencia is nu het bruisend middelpunt van de moderne kunst. Overdag is het een vrij rustige wijk met smalle steegjes en sfeervolle pleintjes. ’s Avonds ondergaat El Carme een metamorfose: dan is het de populairste uitgaanswijk van de stad.

Lees meer

Museo del Gremio de Artistas Falleros

Het grootste festival van Valencia wordt vlak voor het begin van de lente gehouden: Las Fallas. Elke buurt maakt dan een meer dan levensgrote karikaturale pop, die in processies wordt meegedragen. De makers van deze poppen hebben een museum in het noorden van Valencia, maar er is ook een Fallas Museum in het centrum.

Lees meer

Plaza del Ayuntamiento

Als je een liefhebber bent van architectuur uit de 19e en het begin van de 20e eeuw moet je naar het Plaza de Ayuntamiento. Het stadhuis is indrukwekkend (van binnen en van buiten) en ook het postkantoor en het gebouw van de Banco de Valencia zijn een bezichtiging waard.

Lees meer

Lladró Museum

Iets buiten Valencia liggen de ateliers en werkplaatsen waar de wereldberoemde Lladró beeldjes van porselein worden gemaakt. Je ziet hier hoe deze beeldjes tot stand komen en hoe de ontwerpen in de loop der jaren zijn veranderd.

Lees meer