Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Wat te doen in Londen

Boek de leukste tours & activiteiten en ontdek Londen met lokale gidsen geselecteerd op kwaliteit en échte passie voor de stad

Wat te doen in Londen

Keuzestress alom, want de hoeveelheid leuke dingen om te doen in Londen lijkt oneindig! Naast gezellige festivals, culturele evenementen en internationale events zoals Wimbledon zijn er ook veel leuke rondleidingen door de stad. De leukste? Een fietstour met een Nederlandse gids! Zo ontdek je de meest bijzondere bezienswaardigheden in Londen op een relaxte manier en kom je meer te weten over de stad. Kies voor een culinaire rondleiding om de lekkere hapjes, drankjes en delicatessen van Londen te proeven. Hier ontdek je de leukste activiteiten in Londen.

Fietstours: Ontspannen fietsen door Londen

Met een fietstour ontdek je Londen op een relaxte manier. Je stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen geheimen van Londen. Hier vertelt de Nederlandse gids je de meest interessante weetjes en achtergrondinformatie.
Ontdek alle fietstours

Rondleidingen: Zie unieke plekjes in Londen

Wil je meer te weten komen over een bezienswaardigheid zoals de Tower of London? Of een gezellige wandeling door het levendige centrum van Londen doen? Doe een rondleiding met een leuke lokale gids!
Ontdek alle rondleidingen

Food tours: Proef de lokale keuken van Londen

Iedere stad heeft op culinair gebied een eigen identiteit en eetcultuur. Zo ook Londen. Tijdens je bezoek aan Londen wil je natuurlijk lekker eten en het liefst iets meekrijgen van de lokale gerechten en lekkernijen. Kies voor een food tour en ga het proeven.
Ontdek alle food tours

Biertours: Ontdek de lokale biertjes van Londen

Ook in Londen zijn er de afgelopen jaren veel microbrouwerijen ontstaan en lokale biertjes gebrouwen. Een bierproeverij in Londen is dan ook dé manier om kennis te maken met de biercultuur van Londen.
Ontdek alle biertours

Kies

Kies uit onze tours & activiteiten in Londen

Ontdek

Ontdek Londen met échte

Geniet

Ervaar het beste van Londen en geniet volop van je citytrip

Over Londen

Londen
Deze Britse hoofdstad ontvangt miljoenen toeristen per jaar. Geen wonder, want het staat bol van de bezienswaardigheden: prachtige gebouwen, musea, fraaie parken en traditionele pubs. Londen is een oude stad, de Romeinen bouwden in 43 n. Chr. een nederzetting aan de Theems die zou uitgroeien tot een echte metropool. Wandelend door de stad ervaar je de bijzondere combinatie van indrukwekkende historie en hypermoderne stadsontwikkelingen van dichtbij. Je kunt gerust meerdere dagen in Londen verblijven, want er is zoveel om te zien en ervaren. Naast het bezoeken van de top bezienswaardigheden zijn er ook veel leuke dingen om te doen in Londen. Je zal er eventjes aan moeten wennen, maar fietsen in Londen is goed te doen en een uitstekende manier om in korte tijd veel van de stad te zien. Kies voor een leuke fietstour en fiets met een deskundige Nederlandse gids door de stad. Veilig en vooral erg leuk!

Geschiedenis

Londen is in het jaar 43 door de Romeinen gesticht en is dus bijna 2000 jaar oud. De kleine nederzetting (Londinium) aan de Theems is inmiddels een wereldstad met meer dan zeven miljoen inwoners. Na het verval van het Romeinse Rijk hadden de Angelen, de Saksen, de Juten en de Vikingen, het voor het zeggen in Londen.

Rond het jaar 1040 maakte Koning Eduard de Belijder van Londen een koninklijke stad. Hij restaureerde een kleine kloosterkerk en veranderde het in Westminster Abbey. De Tower of Londen werd vervolgens (als fort) gebouwd om de koning en de stad te beschermen tegen vijanden.

In de Middeleeuwen heerste een aantal keer de pest in de stad, maar er werd ook flink gebouwd. Zo werd de eerste stenen brug, de Londen Bridge, voltooid en verrezen er vele kerken en kloosters.

In de 16e (gouden) eeuw veranderde er veel door Koning Hendrik de achtste en zijn dochter koningin Elisabeth. De vorst werd het hoofd van de Anglicaanse kerk en Londen werd een belangrijk financieel en handelscentrum. Mede door schrijvers als William Shakespeare en Francis Bacon, maakte de stad ook een enorme culturele bloei door.

De grote brand van 1666 vernietigde veel in Londen. Sir Christopher Wren was een van de belangrijkste architecten van de wederopbouw van Londen. Hij ontwierp o.a. de nieuwe St. Pauls Cathedral.

Door de kolonies en de handel van de Britse Oost-Indische Compagnie bleef Londen groeien in de 18e eeuw. Aan het einde van die eeuw veranderde Londen in een enorme industriële stad.

De twee wereldoorlogen hadden een enorme impact op de Britse hoofdstad. Monumenten voor de vele gesneuvelden herinneren aan de Grote Oorlog van 1914 - 1918. De intensieve bombardementen door de Duitse Luftwaffe hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog veel in de stad verwoest.

Wijken

Het oudste deel van de stad is The City. Hier staat de beroemde Tower of London waar je o.a. de Britse kroonjuwelen kunt bekijken, maar ook de mooie Tower Bridge en St. Pauls Cathedral.

Loop langs de rivier en de oude werven in Southwark en South Bank en bezoek het Tate Modern (gratis toegang), Borough Market en het enorme rad The London Eye. Ten noorden van de Theems heb je het statige Westminster. Hier moet je zijn voor veel bekende bezienswaardigheden van Londen. Bezoek Westminster Abbey, waar alle grote Britten begraven liggen en koningen gekroond worden. Ook de Houses of Parliament waar het Britse Hoger- en Lagerhuis vergadert en de beroemde klokkentoren, de Big Ben, heb je hier.

Buckingham Palace ligt ook in Westminster net als 10 Downing Street, het bekendste adres in Londen en het woonhuis van de Britse premier. Maar je kunt ook heerlijk wandelen of picknicken in de wijk, bijvoorbeeld in Hyde Park met haar beroemde Speakers’ Corner en Kensington Gardens.

Notting Hill ligt in het noorden van het chique Kensington & Chelsea en staat vooral bekend om zijn vernieuwende en trendy sfeer. De beroemde markt op Portobello Road van 1,5 kilometer lang en vele antiek- en vintagewinkels en galerieën vind je hier.

In Covent Garden is er dag en nacht wat te doen. Hier heb je het statige Royal Operahouse en Covent Garden Market, maar ook genoeg leuke winkels en cafés. Maar er zijn nergens zoveel restaurants en lekkere eethuisjes als in het trendy Soho.

Cultuur

Als er ergens veel te doen is op cultureel gebied, dan is het London wel. Musicals, opera, ballet, theater, films en musea. Alleen al in West End zijn er 50 theaters. Maar er is ook genoeg kunst te zien of het nu buiten op een muur als streetart is of aan een muur in een van de vele (gratis) musea.

Ga bijvoorbeeld naar de National Gallery en het Tate Modern of verdiep je in de Britse geschiedenis en bekijk de Magna Carta in het British Museum. Maar het kan ook zijn dat je liever op de foto gaat met Koningin Elisabeth, Winston Churchill of Harry Potter, dan is Madame Tussauds een goede keuze.