Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Bezienswaardigheden Londen

Top 10 bezienswaardigheden in Londen

Jaarlijks trekt Londen vele miljoenen toeristen aan, wat niet zo gek is, want er valt enorm veel te zien en doen in Londen. Je hebt van die steden waar je gerust meerdere keren terug kunt keren en bij ieder bezoek weer een andere kant van de stad ontdekt. Londen is zo’n stad. Naast de bekende attracties en bezienswaardigheden, welke je vaak tijdens je eerste stedentrip bezoekt, zit Londen vol verborgen straatjes en wijken met een geheel eigen identiteit. Kijk dus vooral eens verder dan alleen de hoogtepunten en ervaar de multiculturele diversiteit van Londen. Unieke plekjes met een bijzonder verhaal tref je in ieder deel van de stad aan. Hippe cafés, barretjes en winkels vind je op iedere hoek van de straat, naast historische monumenten, traditionele pubs en moderne architectuur. Dit zijn de top bezienswaardigheden van Londen.

British Museum

Het British Museum is het grootste en belangrijkste museum van Groot-Brittannië. Als je alles wilt zien is een bezoek van één dag niet genoeg. Je ziet er onder meer beelden uit Griekenland, Egyptische mummies, kunstschatten uit Azië en historische Britse documenten.

Lees meer

Buckingham Palace

De residentie van de Britse koningin is slechts twee maanden per jaar toegankelijk voor het publiek. De meeste mensen gaan dan ook alleen kijken naar het wisselen van de wacht bij de hoofdingang. Een prachtige ceremonie en nog gratis ook.

Lees meer

St. Paul’s Cathedral

De monumentale koepel van deze kathedraal is in grote delen van Londen te zien. Het interieur is ook zeer indrukwekkend net als de graftombes van beroemdheden, waaronder de Duke of Wellington en Lord Nelson.

Lees meer

Tower Bridge Experience

Bezoek dit symbool van Londen. Geniet van het fantastische uitzicht vanaf de loopbruggen, ontdek hoe de brug werkt en breng een bezoek aan de historische stoommachines die vroeger werden gebruikt bij het bewegen van de brugdelen.

Lees meer

Westminster Abbey

Al sinds Willem de Veroveraar in de 11e eeuw worden Britse monarchen hier gekroond en begraven. Verder is het de kerk waar koninklijke bruiloften worden voltrokken. Loop in de voetsporen van prinses Diana.

Lees meer

Tower of London

De Tower of London was oorspronkelijk een paleis (en is dat officieel nog steeds), maar is vooral berucht om het verleden als gevangenis. De grootste trekpleister vormen de Kroonjuwelen die u bijna kunt aanraken, ware het niet dat ze achter glas staan.

Lees meer

Hyde Park / Kensington Gardens

Even ontsnappen uit de drukke metropool die Londen is? Natuurlijk gaat u dan even naar een van de vele parken. Hyde Park en Kensington Gardens vormen een oase van rust in het jachtige Londen.

Lees meer

London Eye

Met 135 meter is de London Eye het grootste reuzenrad ter wereld. Vanuit een gesloten capsule heeft u een magnifiek uitzicht over Londen. Tegen een forse prijs, dat wel.

Lees meer

Winkelen in Londen

Londen is een feest voor shoppers. Van grote warenhuizen tot eenvoudige boetiekjes en van internationale winkelketens tot designer zaken. Verrassende artikelen vind je op een van de vele markten in de Britse hoofdstad.

Lees meer

Madame Tussaud’s

Het eerste wassenbeeldenmuseum ter wereld is niet goedkoop, maar zeer de moeite waard. Bezoekers worden niet alleen aangetrokken door de beroemdheden die hier zijn vereeuwigd, ze willen ook graag eens ‘oog in oog’ staan met moordenaars.

Lees meer