Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Londen

Londen met de fiets verkennen? Ja, natuurlijk! Doe één van de leuke fietstours en ontdek Londen met een lokale gids.

Fietsen in Londen

Londen is één van die steden waar de ontwikkelingen nooit stilstaan. Het aantal inwoners blijft maar stijgen en de stad is een echte metropool met een levendige diversiteit aan culturen en een rijke historie. Combineer dit met een bruisend nachtleven, vele traditionele pubs, hippe koffiebarretjes en trendy winkels en je snapt waarom Londen zo'n populaire bestemming is voor een stedentrip! We kennen allemaal de rode dubbeldekker en de typische Londense taxi, maar wist je dat de fiets in Londen ook steeds populairder wordt? Fietsend ontdek je in korte tijd enorm veel van de stad, doe bijvoorbeeld de Classic London fietstour en verken samen met een deskundige Nederlandse gids de bezienswaardigheden van Londen. Hier lees je meer over één van de leukste dingen om te doen in Londen, fietsen in Londen.

Fietstours in Londen

Boek de leukste fietstours in Londen! Ontdek Londen met een uitstekende gids en geniet volop van je stedentrip

Hoe fietsvriendelijk is Londen?

Londen is voor veel fietsers een stad met een gebruiksaanwijzing, zeker wanneer je niet gewend bent aan het linksrijdende Groot-Brittannië. Met de fiets Londen gaan verkennen kan dus een flinke uitdaging zijn, maar wie z’n reis goed voorbereid zal zeker worden beloond met een prachtige ervaring! Waar tot voor kort fietsers in Londen de weg vaak moesten delen met auto’s, zijn er de afgelopen tijd flinke investeringen gedaan in losse fietspaden en campagnes om automobilisten bewuster te maken van fietsers op de weg.

Ben je dus van plan om fietsend Londen te trotseren? Fiets dan zeker één van de speciaal samengestelde recreatie fietsroutes. Deze routes verzekeren een veilige en ontspannen fietstocht en komen in verschillende smaakjes, zo is er een ‘Quirky London’ route en een leuke ‘Sporting sights’ route. Helemaal handig is de gratis fietsroute kaart die je af kunt halen bij de Travel Information Centres in de stad. Hierin vind je alle goede fietspaden en routes in Londen. Sinds kort is London ook druk bezig met het aanleggen van ‘Cycle Superhighways’. Deze speciale fietssnelwegen zijn aangelegd voor de inwoners, zodat deze op een sportieve en milieuvriendelijke manier snel op hun werk in het centrum van de stad kunnen komen.

Er zijn dus met een beetje voorbereiding voldoende mooie fietsroutes te vinden die je op een veilige en ontspannen manier door Londen brengen. Fietsen langs de Thames en door het grote en groene Hyde Park zijn ook echte aanraders! Onze tip: maak vooraf een lijstje van bezienswaardigheden en plekken die je wil bezoeken en haal vervolgens de gratis fietsroute kaart wanneer je eenmaal in Londen bent aangekomen.

Waar kun je fietsen huren in Londen?

Wil je het avontuur aangaan en zelf door Londen gaan fietsen, dan is een fiets zo gehuurd. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in Londen waar je goede fietsen kunt huren. Ook is er het zogeheten Santander Cycles systeem waarbij je op verschillende punten in de stad goedkoop en makkelijk een fiets kunt huren. Voor korte tripjes is dit ideaal, omdat je de fiets bij alle punten in de stad weer in kunt leveren.

Welke fietstours kun je doen in Londen?

Liever niet op eigen houtje Londen verkennen met de fiets, maar met een (Nederlandse) gids langs de hoogtepunten van de stad fietsen? Met een georganiseerde fietstour zie je in korte tijd het beste van de stad en krijg je handige tips voor de rest van je citytrip! In Londen kun je de volgende fietstours doen met een Nederlandse gids (of Engelstalige). Wil je met je eigen groepje een privé fietstour doen in Londen? Kies dan voor een privé fietstour op maat en ontdek de beroemde bezienswaardigheden van Londen met de fiets!

Wat is er te doen in Londen?

Met de fiets Londen verkennen is zonder twijfel één van de leukste dingen om te doen tijdens je citytrip! Maar er zijn natuurlijk nog meer verrassend leuke activiteiten waarmee je het beste van Londen ontdekt. Wij hebben alvast de beste en meest leuke voor je geselecteerd: Wat te doen in Londen!