St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral

De monumentale koepel van deze kathedraal is in grote delen van Londen te zien. Het interieur is ook zeer indrukwekkend net als de graftombes van beroemdheden, waaronder de Duke of Wellington en Lord Nelson.

Kerken en kathedralen
Hop-on Hop-off Bus + Rondvaart 24/48 uur
Vanaf €35,92
Koop tickets

Over deze spot

Op de plaats van de huidige kathedraal stond voor de Grote Brand van 1666 ook al een kerk. Bij die brand werd de kerk verwoest, net als een groot deel van de rest van Londen. Tussen 1675 en 1710 werd een nieuwe kathedraal gebouwd, naar een ontwerp van Sir Christopher Wren. De grote koepel is bekroond met een gouden kruis. Het is een wonder dat de kerk er nog staat want tijdens Duitse bombardementen op Londen werd de omgeving vrijkwel weggevaagd. Trots en fier bleef St. Paul’s Cathedral overeind.

In de kerk kun je via een spiraaltrap naar boven klimmen. Allereerst komt u dan in de Whispering Gallery: fluister tegen de muur en uw woorden worden aan de overkant verstaan! Iets hoger ligt de Stone Gallery, gevolgd door de Golden Gallery bij de top van de koepel. Deze laatste twee galleries hebben deuren naar buiten waar je kan genieten van een spectaculair uitzicht over Londen. Niet iets voor mensen met hoogtevrees.

Het koor en het orgel zijn schitterend versierd met houtsnijwerk. Dat orgel werd overigens eens bespeeld door de componist Händel.

Verder zijn er beroemdheden in de kerk begraven. Allereerst de architect, Sir Christopher Wren, maar ook de Duke of Wellington en admiraal Lord Nelson hebben een fraaie graftombe. Achter het altaar vindt u de American Memorial Chapel, opgedragen aan de 28.000 Amerikaanse militairen die in de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen tijdens hun stationering in Groot-Brittannië.

Handig om te weten

Website: St. Paul`s Cathedral
Adres: St. Paul's Churchyard
Openingstijden: 08.30-16.00 (zondag gesloten)
Toegangsprijs: £18.00, kinderen 6-17 jaar £8.00

Raadpleeg de website van St. Paul`s Cathedral voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Toegangskaartjes kopen

Koop hier je toegangskaartje voor St. Paul's Cathedral

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Londen plannen

Londen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Londen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Londen