New york

Stedentrip New York

De stad die nooit slaapt. Dat wordt gezegd van New York en inderdaad, de stad in het noordoosten van de Verenigde Staten bruist dag en nacht. Een stad die de bezoeker heel veel heeft te bieden.

Natuurlijk de imposante wolkenkrabbers, maar ook het rustgevende Central Park, een enorm cultureel aanbod, winkels in overvloed en een kleurrijke bevolking. Dankzij relatief goedkope vliegtickets kiezen steeds meer mensen New York als bestemming voor een korte stedentrip.

Hieronder vind je onze Top 10 van bezienswaardigheden. Voor zo’n grote en veelzijdige stad is dat slechts een greep uit de dingen die u kunt doen. Met de New York CityPass kun je flink bespraren op vijf van de door ons genoemde populaire attracties: American Museum of Natural History, Guggenheim Museum, Museum of Modern Art, Circle Line rondvaart en het observatieplatform van het Empire State Building.

Eén ‘attractie’ zal je hier niet aantreffen: Ground Zero, de plaats waar tot 11 september 2001 de torens van het World Trade Center stonden.

Wil je de stad op een echt Hollandse manier verkennen? Een fiets huren in New York is zo gedaan, maar nog leuker is een georganiseerde fietstour met een gids die alles van New York weet. Kortom: Een fietstour in New York is de leukste manier om deze gigantische stad te ontdekken!

Top 10 bezienswaardigheden New York

De highlights van New York in een handige top 10!

Empire state building
3

Empire State Building

In het centrum van Manhattan staat een van de mooiste wolkenkrabbers van New York en na de verwoesting van het World Trade Center tijdelijk ook weer de hoogste. Er zijn twee observatieplatforms – op de 86e en 102e verdieping – vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over The Big Apple.

Central park
0

Central Park

Al in de 19e eeuw werd gedacht aan het welzijn van de inwoners van de snel groeiende stad. Een moerasland ten noorden van wat toen bebouwd was werd omgetoverd in een schitterend park. Nu ligt Central Park als een groene oase temidden van de wolkenkrabbers.

Brooklyn bridge
1

Brooklyn Bridge

Deze brug die aan het einde van de 19e eeuw werd gebouwd is een wonder van techniek. In het begin waren de inwoners van New York daar niet zo van overtuigd, maar 125 jaar na de opening mag je toch zeggen dat deze brug letterlijk een sterk staaltje technisch vernuft is.

Times square
1

Times Square

Times Square is eigenlijk niet meer dan een verkeersknooppunt, maar net als het Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge is het een symbool van New York. Dit is het centrum van het Theatre District waar het wemelt van grote en kleine theaters.

Card landscape missing 80c1782910e2dd58f7b043b424ffc46852aa252a93c60afb731af6f0cc248397
4

Museum of Modern Art

New York is rijk aan musea voor moderne kunst. Het Museum of Modern Art heeft een omvangrijke collectie met werken van meesters als Picasso, Van Gogh, Monet en Matisse. Maar er zijn ook afdelingen voor beeldhouwkunst, film, fotografie en architectuur.

Statue of liberty en ellis island
2

Statue of Liberty & Ellis Island

Hét symbool van New York en eigenlijk heel Amerika is het Vrijheidsbeeld. Je kunt niet meer naar de kroon van Lady Liberty maar het gaat er toch ook meer om dit wereldberoemde beeld van dichtbij te zien. Op het naastgelegen Ellis Island worden de immigranten die Amerika groot hebben gemaakt geëerd.

Fifth avenue
0

Fifth Avenue

Naar New York ga je niet alleen om gebouwen en musea te bezichtigen. Winkelen is een favoriet tijdverdrijf van zowel de inwoners als toeristen. Fifth Avenue is de sjiekste winkelstraat. Al bent u niet van plan hier iets te kopen, het is wel leuk om de etalages met peperdure designartikelen te bekijken.

Circle line havenrondvaart
0

Circle Line Havenrondvaart

De skyline van New York kun je het beste zien vanaf het water. Er zijn verschillende mogelijkheden voor rondvaarten, overdag en ’s avonds. In de zomer worden er zelfs tochten georganiseerd met live muziek.

Card landscape missing 80c1782910e2dd58f7b043b424ffc46852aa252a93c60afb731af6f0cc248397
0

American Museum of Natural History

Het grootste natuurhistorisch museum ter wereld is een zeer populaire attractie. De levensgrote modellen van dieren en mensen geven een beeld van de ontwikkeling van het leven op aarde. Het heelal komt aan de orde in het futuristische het Rose Center for Earth and Space.

Card landscape missing 80c1782910e2dd58f7b043b424ffc46852aa252a93c60afb731af6f0cc248397
1

Guggenheim Museum

Bij de opening was het gebouw van dit museum zeer omstreden. Dat is nu minder het geval en onomstreden is de unieke verzameling moderne kunst. Het Guggenheim heeft een dependance in de wijk SoHo.

Wat te doen in New York

De leukste dingen om te doen in New York!

The Delights of Brooklyn fietstour
Taal Engels
Duur 7 uren

The Delights of Brooklyn fietstour

Fiets van Manhattan tot de Brooklyn Bridge!

Leer New York goed kennen! Je fiets met de ervaren gids langs veilige fietspaden en bezoekt de mooiste spots en wijken. Ook bezoek je een microbrouwerij en een Chocolate Shop!

Vanaf
€88,88
Bekijk en Boek
Fietstour
Park & Soul fietstour
Taal Engels
Duur 5 uren

Park & Soul fietstour

Fiets door Central Park en het Harlem vol soul!

Een heerlijke fietstour door het indrukwekkende Central Park en de wijk Harlem, vol met haar soul en cultuur. Voel je als een echte local New Yorker!

Vanaf
€80,80
Bekijk en Boek
Fietstour
Advertentie