Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Lladró Museum

De porseleinen beeldjes uit de Lladró fabriek zijn wereldberoemd. De twee broers Lladró begonnen in 1953 met het maken van de beeldjes en hebben in korte tijd een grote faam opgebouwd. In het museum zie je de meest bijzondere werken die in chronologische volgorde staan opgesteld. Zo zie je hoe de eerste ontwerpen van de latere beeldjes. Het waren overigens niet alleen de Lladro’s die deze beeldjes maakten. Een van de waardevolste beeldjes is ‘Uil’, in 1986 gemaakt door de avant-garde kunstenaar Pablo Serrano.

In het museum krijgt u eerst een audiovisuele presentatie over porselein in het algemeen en de geschiedenis van Lladró porselein in het bijzonder. Vervolgens kun je in de ateliers en werkplaatsen zien hoe het productieproces werkt. Van het eerste ontwerp tot aan het bakken in de oven.

Verder kun je een bezoek brengen aan het fraai gerestaureerde geboortehuis van de gebroeders Lladró. Daar worden workshops gehouden waar u zelf leert een porseleinen beeldje te maken.

Uiteraard is er een winkel bij dit museum, waar u het Lladró porselein kunt kopen. De rondleiding door het museum is gratis, omdat de meeste bezoekers wel iets in de winkel kopen. Maar u bent nergens toe verplicht!

Handig om te weten

Website: La Ciudad de la Porcelana (Lladró Museum)
Adres: Carretera Alboraya
Openingstijden: 09.30-17.00 (vrijdag tot 13.00, zaterdag en zondag gesloten)
Toegang: gratis

Raadpleeg de website van het Lladró Museum voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Valencia of de meest voordelige vliegtickets naar Valencia met deze handige prijsvergelijkers.