Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Valencia

Wil je Valencia gaan verkennen met de fiets? Ontdek hier de leukste fietsroutes, fietstours en fietstochten en fiets heerlijk door Valencia!

Fietsen in Valencia

Heb je Barcelona en Madrid al eens bezocht of heb je juist interesse in een wat minder grote stad in Spanje? Dan is Valencia een echte aanrader! Naast een prachtige binnenstad vol historie is het een sfeervolle stad waar voor iedereen meer dan genoeg te zien is, want interessante bezienswaardigheden in Valencia zijn er genoeg. Luxe, hip, authentiek, modern en trendy, Valencia heeft het! Naast de vele leuke dingen om te doen in Valencia, is het ook nog eens een enorm geschikte stad om te gaan verkennen met de fiets. Wij vertellen je waarom.

Fietstours in Valencia

Fiets heerlijk door Valencia en ontdek alle highlights & verborgen geheimen van de stad. Met deze fietstours in Valencia verken je Valencia met een gids vol expertise & passie voor de stad

Hoe fietsvriendelijk is Valencia

Met de fiets Valencia gaan bekijken is waarschijnlijk niet de eerste gedachte die in je op komt wanneer je deze Spaanse stad gaat bezoeken. Toch is Valencia een stad waar je heerlijk kunt fietsen en waar de fietsvoorzieningen uitstekend zijn. Er wordt al een tijdje flink geïnvesteerd in het aantrekkelijk maken van fietsen in de stad. Langs de belangrijke wegen en straten zijn inmiddels vele kilometers aan fietspaden en stroken aangelegd, zodat je makkelijk, veilig en ontspannen van de ene kant van de stad naar de andere fietst. Het oude centrum heeft natuurlijk z’n eigen charme, met haar smalle straatjes en éénrichtingsverkeer. Hier ontbreekt het dan ook nog wat aan fietspaden en is het uitdagender om je met de fiets doorheen te manoeuvreren.

Twee unieke plekken waar je in Valencia zeker moet gaan fietsen zijn de prachtige Turia Tuinen en het hypermoderne Ciudad de las Artes y de las Ciencias. In de Turia Tuinen kun je heerlijk fietsen door deze groene omgeving, waar de inwoners van Valencia elkaar ontmoeten om te sporten, spelen en relaxen. Onze tip: Haal een fietskaart met de beste fietsroutes bij het Tourist Information kantoor op het Plaza de la Reina. Deze twee bijzondere plekken staan daar ongetwijfeld tussen!

Fietsen huren in Valencia

Omdat Valencia zo geschikt is om fietsend te verkennen is een fiets huren ook zo gedaan. Er zijn veel verschillende fietsverhuurbedrijven in Valencia waar je goede fietsen kunt huren. Deze bedrijven hebben ook altijd wel fietskaarten klaarliggen met leuke fietsroutes door Valencia. Vraag ook gerust om wat tips!

Fietsverhuurbedrijven in Valencia

Fietstours met een Nederlandse gids

Een hele leuke manier om met de fiets Valencia te verkennen is door mee te doen aan een fietstour met een lokale Nederlandse gids! Zo zie je in korte tijd het beste van de stad en krijg je handige tips voor de rest van je stedentrip. In Valencia kun je verschillende fietstours doen.

Fietstour langs de highlights van Valencia

Wanneer je met z'n tweeën bent is een publieke fietstour langs de highlights de meest voordelige optie. Je fietst in een gezellige groepje met andere reizigers een leuke fietsroute langs de hoogtepunten van Valencia. Je stopt regelmatig bij bijzondere plekjes, waar de gids meer zal vertellen over Valencia en de bezienswaardigheden die je ziet. De groepjes bij een publieke fietstour bestaan in het hoogseizoen meestal uit maximaal 15 tot 20 personen. In het laagseizoen kun je rekenen op zo'n 2 tot 10 personen.

Privé fietstour in Valencia

Wil je liever alleen met je eigen gezelschap fietsen? Dan kies je voor een privé fietstour. Je fietst dan gegarandeerd met je eigen groepje en een privé gids. Het voordeel van een privé fietstour is dat deze ook eenvoudig aan te passen is op jullie wensen. Ideaal voor een fietstocht op maat door Valencia.

6x fietstips in Valencia

  1. In Valencia zijn meerdere straten waar fietsers prioriteit krijgen, de zogeheten ciclocalles.
  2. Een leuke fietsroute vanuit het centrum van de stad gaat via de Turia Tuinen naar de Stad van Kunsten en Wetenschappen. Deze fietstocht is geschikt voor het hele gezin.
  3. Liefhebbers van natuur kunnen een mooie fietsroute van zo'n 20 kilometer (zo'n 40 kilometer totaal) fietsen naar het Albufera Natuurpark.
  4. De stad heeft een aantal handige richtlijnen opgesteld voor fietsers, het is aan te raden om deze voor je bezoek even door te nemen.
  5. Ook in Valencia worden fietsen gestolen, zorg er dus voor dat je fiets altijd veilig is geparkeerd en 's nachts ergens binnen staat.
  6. Net als veel andere Europese steden heeft Valencia ook een algemeen fietsverhuursysteem met verschillende fietsstations in de stad. In Valencia kun je gebruik maken van Valenbisi.